2009 sorozatsztárjai lehetnek

Vágólapra másolva!
Bár Amerikában csak most kezdődött el a pilotszezon, azaz még csak most kezdték el forgatni a sorozatok pilotfilmjeit, hogy azokból májusra a nagy tévécsatornák eldöntsék, melyekre tartanak igényt, melyekből lehet sorozat, már látatlanban meg lehet jósolni, kik lehetnek 2009/10 legnagyobb sztárjai - természetesen csak azért, hogy utána kiderüljön, még sorozat sem lesz az általuk főszerepelt pilotból. Tíz nagy név az újoncoknál.
Vágólapra másolva!

Egy ilyen lista esetén el lehet gondolkodni azon, hogy kit emeljünk ki: egy tévéből ismert színészt, akit több mint egy évtizede mindig látunk egy-egy sorozat főszerepében (mint Peter Krause) vagy egy Oscar-díjas színészt, aki ismét tévésorozatba ment (mint Richard Dreyfuss). Nem könnyű szereposztás és szinopszis alapján eltalálni, miből lesz siker: például gondolta volna valaki egy éve, hogy 2008/09 legnagyobb új sztárjává egy bizonyos Simon Baker válik, aki a Mentalista (The Mentalist) főszereplője? Nézzünk hát tíz ismert színészt, kik új projekttel próbálkoznak a 2009-2010-es tévés idényre!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Peter Krause

Kezdjük is már az említett Peter Krause-szal, aki az NBC In The Parenthood című drámájában domboríthat ősztől (s teheti mindezt olyan partnerekkel, mint Maura Tierney, vagyis Abby a Vészhelyzet-ből), már ha az megtetszik a csatorna illetékeseinek. A sorozat egyébként az 1989-es Vásott szülők (In The Parenthood) című Steve Martin - Keanu Reeves-film alapján készülne: Ron Howard majd két évtizedes filmje egy olyan apáról szól, aki mindent túlzásba visz, hogy tökéletes szülő lehessen, s ezen erőfeszítések természetesen meglehetősen kacagtatóak.

Peter Krause legtöbbeknek a Sírhant művek-ből lehet ismerős, ahol is Nate Fishert alakította öt éven keresztül, de előtte és utána is nálunk ismert tévésorozatokban játszott, többek között az Esti meccsek-ben (Sports Night), vagy az idén fájdalmas módon elhalálozott Édes drága titkaink-ban (Dirty Sexy Money), hogy a SciFi Channel minisorozatát, az Elveszett szobá-t már ne is említsük. Ha azt nézzük, hogy Krause pilotjai szinte kivétel nélkül mindig megvalósultak sorozatként, akkor az In The Parenthood is nagy eséllyel indul a "versenyben".

---------------------------------------------

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Ed O'Neill

Az egyik legátlagosabb név, mégis a legnagyobb és legismertebb arc tartozik Al Bundy egykori megformálójához. Az Egy rém rendes család egykori sztárja annak idején drámai színpadi színészként szegődött el a közel sem hagyományos, az amerikai idillikus családmodellnek fityiszt (sőt, egy kinyújtott középső ujjat) mutató sorozathoz, ahol több mint egy évtizedet húzott le és lett ismert humoros emberként.

A tíz éven túli sorozatok esetében biztosra vehető skatulya azonban őt sem kímélte, hiszen sem filmes, sem egyéb sorozatos szerepei nem hozták meg a várt sikert. Ed O'Neill az elmúlt években a tévében próbálkozott krimisorozatban (Dragnet - Gyilkossági akták), az HBO misztikus drámájában, a John from Cincinnati-ban, valamint feltűnt az Egység (The Unit) című kommandós széria egyik vendégszerepében is, de legnagyobbat minden bizonnyal az Elnök emberei egyik elnökjelöltjének szerepében alakított.

O'Neill új sorozattervében visszatér a gyökerekhez, ismét szituációs komédiával próbálkozik, melynek címe An American Family, vagyis 'egy amerikai család' lesz. A színész természetesen a címbéli család fejét fogja alakítani, aki idős korára egy latinos bombázót (Sofia Vergara) vett feleségül.

---------------------------------------------

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Mischa Barton

Úgy tűnik, hogy a mozifilmek irányába tett kitérő nem volt túl sikeres Mischa Barton számára, hiszen hiába a három év alatt forgatott hat film, egyik sem volt még csak közepesen sem sikeres a mozikban. Éppen ezért nem is csoda, hogy a színésznő visszatér a biztosabb bevételt jelentő tévésorozatok világába, ahol is először a CW csatorna új, Melrose Place-projektjével hozták hírbe, de végül is a tárgyalások nem vezettek eredményre, igaz, azt nem tudni, hogy melyik félen múlott a szerződés aláírása.

Azt azonban tudni, hogy a CW másik tervezett sorozatának, a Beautiful Life-nak a készítői örömmel csaptak le a színésznőre, aki így New York-ban élő modellekről szóló sorozat egyik főszereplője lehet olyan társakkal, mint például Elle MacPherson. Barton az ismertségét a Narancsvidék című tinisorozattal alapozta meg, ahol is három évadon keresztül játszotta Marissa Coopert, s ez a három év elég volt ahhoz, hogy máris jóval ismertebb legyen a nagyközönség körében, mint az előbb említett Peter Krause.

---------------------------------------------

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Jason Biggs

Jason Biggs neve összeforrt az Amerikai pite Jimjével, pedig azt végképp nem lehet kijelenteni a színészről, hogy nem kapott volna mozis lehetőségeket.

Azonban ezek zöme az elmúlt években nem főszerep volt, hanem inkább csak vicces mellékalakításra adott lehetőséget, így nem csoda, hogy Biggs, miután a Will és Grace-szel belekóstolt a tévés szitkomok világába, már tavaly is tévésorozatban próbálkozott, de az I'm in Hell nem jutott el addig, hogy széria lehessen belőle.

Sebaj, idén jöhet az újabb kísérlet, ezúttal a CBS Happiness Isn't Everything című komédiájának készítői próbálják terveiket Jason Biggsszel megvalósítani, s a sorozat mi más lenne, mint egy családi komédia, ahol is a família tagjai a természetesnél többet szólnak bele egymás életébe. Az adu ász a produkcióban azonban nem a fiút alakító Biggs lesz, hanem a már említett, Oscar-díjas Richard Dreyfuss, akit Mitch Hurwitz, a gyártó győzött meg a tévés szereplésről.

---------------------------------------------

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Ashlee Simpson

A népszerű énekesnő ismét csak színészi babérokra tör, legutóbb az idehaza is sugárzott Hetedik mennyország-ban láthattuk őt, most viszont a tervek szerint az olykor szőke, olykor fekete tinibálvány nem egy vallásos család mindennapjainak lesz része, hanem a Melrose Place és környéke gyakori kicsapongásaiba kóstolhat bele.

Arról már mi is nemegyszer írtunk, hogy az amerikai CW csatorna a Beverly Hills 90210-hez hasonlóan újra kívánja gondolni a Melrose Place-t is, így berendelték a tinik helyett huszonévesekről szóló sorozat pilotját. Igaz, hogy a jólértesültek szerint ki van zárva, hogy minőségi szempontok alapján elvérezzen egy ilyen sorozatterv (hiszen maga a cím eladja a produkciót), azonban egy ismert név mindig jól jöhet, ha a marketingszempontokat vesszük figyelembe. Épp ezért sajnálják is a készítők, hogy míg az új BH90210-be, a 90210-be sikerült pár részre visszacsábítani Shannen Dohertyt, Jennie Garthot és még Tori Spellinget is, addig az új Melrose Place esetében kicsi az esély, hogy visszajöjjenek a régi szereplők, főleg, hogy az eddigi legnagyobb esélyes Heather Locklear is lemondta a sorozatot. Ashlee Simpson előtt tehát a sokadik kiugrási lehetőség is feltűnt, kérdés, hogy él-e vele.