Férfiasabb lesz az új VW Beetle

Vágólapra másolva!
Már előkészületben van a Volkswagen Beetle új generációja, mely sokat változik az aktuális generációhoz képest.
Vágólapra másolva!

Komoly fejlesztési tervekkel fut neki a következő évtizednek a Volkswagen, egy sor új modellre van kilátás. Csütörtökön írtunk arról, hogy kisméretű kupé készülhet a Polóból, de az autóval egyebeket is tervez a wolfsburgi gyár. Például egyterűt is készítene belőle, de lehet, ezt más néven dobják majd piacra.

Annyit mondott erről Hans-Dieter Potsch, a VW igazgatótanácsának pénzügyekért felelős tagja, hogy a mini egyterűek szegmensébe való belépést a lehető legkomolyabban fontolgatja a cég. Szerinte egyre nagyobb igény lesz ezekre a modellekre, mert az emberek szeretnének majd kisautókat vásárolni a jövőben, de ha már ilyet vesznek, attól rugalmasságot és alakíthatóságot is várnak.

Elkezdődött már a munka a Beetle új generációján is, erről egy Volkswagen-bennfentes beszélt az Autocarnak. "Az új autó kevésbé lesz nőies, mindkét nem láthat majd fantáziát benne" - szólt az ígéret. Azzal indokolják a váltást a koncepcióban, hogy míg a nők szeretnek olyan autókat vásárolni, melyeket a férfiak kedvelnek, fordítva ez nem működik.