Vágólapra másolva!
A testépítő Vajda Zoltán pontszerző helyen végzett a Világjátékokon, miután a 70 kilósok mezőnyében bejutott a fináléba, ahol végül ötödik lett.

Az olimpián kívüli sportágak tajvani világversenyén Vajdának lelkes szurkolótábora volt, hiszen több magyar csapattag - élükön a szumóban aranyérmet szerző Bárdosi Sándorral - is kilátogatott a verseny helyszínére.

Az aranyérmet a dél-koreai Kim Byung Soo nyerte meg, míg a magyar versenyző a selejtező után a döntőben felszabadultan pózolt, ezzel elnyerte a szakértő közönség szimpátiáját.

"Óriási megtiszteltetés számomra, hogy 22 évesen Magyarországot képviselhettem a Világjátékokon" - mondta Vajda az eredményhirdetés után. "A legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy sikerül bejutnom a döntőbe. A finálé innentől kezdve örömjáték volt számomra. Kimentem a színpadra, és egyszerűen jól éreztem magam" - tette hozzá az újdonsült pontszerző.

Ebben a sportágban volt még egy magyar induló, a nőknél Vargha Viola a hetedik helyet szerezte meg. A strandkézilabda-válogatott már biztosan jobb helyen zár, ugyanis Vártok Ákos csapata az elődöntőben jár.

Csapatunk a B csoport második helyén végzett, így az A csoport harmadikja, Pakisztán volt az ellenfél. A mieink parádés első menetet produkáltak és 19-5-re nyertek.

A második menetben a teljesen szétesett pakisztáni csapat összekapta magát. Kapusposzton feljavultak, de szerencsére a mieink is jól védekeztek, így ha csak 11-9-re is, de hoztuk a második szettet, 2-0-ra nyerve ezzel a találkozót.

Az elődöntőben minden esélyünk megvan a továbbjutásra, hiszen az egyszer már legyőzött Omán lesz az ellenfelünk. Intő jel azonban, hogy az arab csapat legyőzte a negyeddöntőben a sokkal esélyesebb Törökországot.