Vágólapra másolva!
A Levadia Tallinn legyőzésével a Debrecen a továbbjutás és ezáltal az európai klubfutball élmezőnyének közelébe ért: ha a jövő szerdai, hazai visszavágón sikerül megtartania egygólos előnyét, akkor már csak az a kérdés, hogy a Bajnokok Ligája vagy az Európa Liga-főtábláján szerepelhet-e a magyar bajnok.

Azt ugyanakkor Herczeg András vezetőedző rögtön a meccs után leszögezte, hogy a továbbjutás még nem dőlt el. "Az lenne a legnagyobb hiba, ha lelki szemeink előtt már a következő kirándulás lebegne. Biztos vagyok benne, hogy a tallinniak nem adták fel és Debrecenben mindent megtesznek a hátrányuk ledolgozásáért. Nagyon nehéz meccs vár ránk, hasonlónak érzem a helyzetet, mint a Kalmar elleni első találkozó után, azaz jelentős az előnyünk, de nem ihatunk előre a medve bőrére, mert annak súlyos következményei lehetnek" - mondta a tréner a hazaérkezést követően.

Némi aggodalomra adhat okot, hogy az edző jövő szerdán nem számíthat egyik legjobbjára, az Észtországban győztes találatot szerző Leandróra, mivel sárga lapjai miatt eltiltását tölti majd.

"Kiegyenlített játék jellemezte az első félidőt, de el kell ismernem, hogy az észtek kapufájánál a szerencsével sem álltunk hadilábon. Szünet után azonban már egyértelműen a mi akaratunk érvényesült. A sokmozgásos, egyérintős játékkal sikerült többször is feltörni az egyébként rendkívül szervezett tallinni védelmet." Herczeg hozzátette, a Levadia ugyanazt játszotta, mint az előző körben a Wisla Krakow ellen, azaz szervezett védekezésből kontrákra épített.

Amennyiben a DVSC-TEVA továbblép, akkor már biztosan télig állva marad az európai kupaporondon, ugyanis a BL-selejtező negyedik, utolsó fordulójának továbbjutói a BL 32-es főtáblájára kerülnek, míg a vesztesek az Európa Liga 48 csapatot számláló csoportkörébe kapcsolódnak be. Az a csapat, amely a 3. fordulóban kikap, az Európa Liga-selejtező 4. körében javíthat.

A Levadia elleni visszavágót jövő szerdán 20 órától rendezik.