A Facebookkal is beszél a Google Reader

Vágólapra másolva!
Hírmegosztó oldalakra is tud már linkeket küldeni a Google Reader. Akinek a Digg, a Delicious vagy éppen a Facebook megosztás lehetősége nem elég, saját oldalakat is felvehet a listába - adta hírül a Reader hivatalos blogja.
Vágólapra másolva!

Új funkcióval gazdagodott a Google Reader, a felhasználó közvetlenül, az egyes hírek aljára biggyesztett lábléc utolsó ikonjára kattintva továbbküldheti az anyagokat a kedvenc hírmegosztó oldalára. Első körben a hazánkban is használt szolgáltatások közül a Digg, a Delicious, a Facebook, a Twitter és a MySpace került be a listába, a Magyarországon kevéssé népszerű Reddit és Stumbleupon mellett.

A saját oldalak hozzáadására ugyan van lehetőség, de nem annyira egyszerű, mint az alapból beállított szolgáltatások használata. A funkcióhoz nem csak a hírgyűjtő pontos címére van szüksége a felhasználónak, a módszert is ismernie kell, ahogy a frissen beküldött anyagokat fogadja a lap.

Mit írtak az ismerősök?

Az ismerőseink eddig nem olvasott oldalait is felajánlja a Google Reader. A szoftver összeveti a barátnak, követett személynek jelölt felhasználók profiljában feltüntetett linkeket és az RSS olvasóban szereplő weblapok listáját. Az eddig nem követett lapokra egy kattintással fel is lehet iratkozni az új funkció segítségével.

Ha pedig túl sok olvasatlan hír gyűlne össze, akkor a kiokosított "Olvasottnak jelöl" gomb lehet a felhasználó segítségére. A Reader frissítése után már nem csak az összes elemet lehet eltüntetni, választhatjuk azt is, hogy csak az egy vagy két hétnél régebbi, lejárt szavatosságú elemeket tüntetjük el a hírolvasóból.