Olcsóbb lesz a Playstation

Vágólapra másolva!
Olcsóbb lesz a PS3, vékonyabb modell is készül a Sony konzoljából. A Playstation 3 Slimnek nevezett készülék szeptember elejétől lesz kapható.
Vágólapra másolva!

299 euróra, azaz körülbelül 81 ezer forintra mérsékelte konzoljainak árát a Sony. Nem csak a szeptember első hetében megjelenő véknyabb kivitelű PS3 Slim kerül ennyibe, hanem a 80 gigabájtos merevlemezzel szerelt régi készülékek árát is 299 euróban szabta meg a cég.

Az új konzol közel egyharmadával könnyebb, mint elődje volt, súlya is 33 százalékkal kisebb. Növelték a Sony mérnökei a készülékbe szerelt merevlemez méretét, a Slimet megvásárlók 120 gigabájtnyi tárhellyel gazdálkodhatnak.

Tartalommal is erősít a cég. Amerika után az Egyesült Királyságban is elindul a Playstation videoboltja. Emellett klasszikus Marvel képregényeket lehet majd vásárolni a Playstation Portable kézikonzolokra, új szobákkal bővül a Sony 7,5 millió felhasználót megmozgató virtuális világa a Home.

A magyar Playstation 3 tulajdonosoknak nem szolgált jó hírekkel a sajtótájékoztató. Továbbra sem indul magyar PSN Store, így a letölthető tartalmakat továbbra is csak trükközéssel vásárolhatják meg honfitársaink.