Vágólapra másolva!
Hosszú évek után ismét dobogóra pályázik a Ferencváros jégkorongcsapata, amely az elmúlt időszakhoz képest megerősödött játékoskerettel, kanadai edzővel és komolyabb költségvetéssel vág neki a szeptember 11-én rajtoló szezonnak.

Al-daadu Muhanned szakosztályelnök az együttes keddi sajtótájékoztatóján kiemelte: javuló körülmények között készült május óta a csapat, s bíznak benne, hogy a legjobb három közé kerülnek, és mielőbb újra aranyérmes lehet az FTC.

Arról is beszélt, hogy több tárgyaláson vannak túl, és jó esély mutatkozik arra, hogy végre saját jégcsarnoka legyen a klubnak a Népligetben. A gárda jelenleg bérlőként használja a pesterzsébeti létesítményt.

"Időpontot ne kérjen senki, se az aranyérem megszerzésére, se a saját pálya megépülésére. Valami megmozdult az FTC hokiszakosztálya körül, és ha töretlen a fejlődés, akkor célba érünk" - fogalmazott.

Kassai György, a szakosztály korábbi elnöke kitért rá: ha változatlanul halad előre a csapat, akkor három éven belül lehet ismét bajnok.

A 25-zörös bajnok FTC utoljára 1997-ben volt aranyérmes, és 2000-ben állt utoljára dobogón, amikor is második lett.

Nem csak a háttér, hanem a szakmai stáb és a játékoskeret is megerősödött. Érkezett a kanadai Rick Leach vezetőedzőnek, aki az észak-amerikai profiligában, az NHL-ben is megfordult, mint videóelemző. Segítője Pindák László lesz.

Sikerült megszerezni a válogatott kapus Budai Krisztiánt, ő Szlovákiából tér haza, de kiemelte: mivel ferencvárosi nevelés, ezért különösen fontos számára, hogy segítse csapatát.