Vágólapra másolva!
Januárban az Afrika-kupa miatt foghíjas lesz a Barcelona középpályája. Josep Guardiola csapata a Serie A-ban keresi az áthidaló megoldást.

Kevés szakíró vitatja, hogy jelenleg a Barcelona Európa legjobb klubcsapata. A katalánok az előző szezonban mindent megnyertek, az új idényt európai Szuperkupa-győzelemmel kezdték. A Barca kerete nyáron Zlatan Ibrahimovic, Maxwell és Dmitro Csihrinszkij érkezésével tovább erősödött, ám sokak szerint a Josep Guardiola rendelkezésére álló futballisták száma még mindig túl kevés.

Az alapcsapat valóban fantasztikus, azonban egy sérüléshullám esetén az edző lehetőségei alaposan beszűkülnének, ráadásul jövő év elején két védekező középpályás, Seydou Keita és Yaya Touré is hiányozni fog az Afrika-kupa miatt.

A katalán lapok máris azt találgatják, ki kerülhet januárban a kérdéses posztra. Az El Mundo Deportivo és a Sport is arról írt, hogy az első számú esélyes az AS Roma brazil futballistája, Júlio Baptista, aki sokkal támadóbb szellemű futballista, mint a két afrikai középpályás, ráadásul aligha törődne bele abba, hogy Keita és Touré visszatérésével megint a kispadon találja magát. Valószínűbbnek tűnik, hogy az egyesület rövidtávú megoldásban gondolkodik, amire már korábban is volt példa: a Barca 2004-ben a holland Edgar Davidsot, egy évvel később pedig az olasz Demetrio Albertinit szerezte meg hasonló módon. A hírek szerint a katalánok megint Olaszországban néztek szét, és két kiszemeltjük van: az Internazionale francia középpályása, Patrick Vieira, illetve a Juventus dán labdarúgója, Christian Poulsen. Jelenleg mindketten csak kiegészítő emberek klubjukban, így egy féléves kölcsönszerződés valószínűleg jól jönne nekik.

A Manchester United a CSZKA Moszkva kapusát, Igor Akinfejevet figyeli.

A Portsmouth a jelenleg klub nélküli szenegáli csatárral, Henri Camarával erősítene.

A Livorno érdeklődik a szintén csapat nélkül álló Giuseppe Colucci iránt.

A Juventus kiszemeltje a Sevilla brazil sztárja, Luís Fabiano.

A Palermo dán középhátvédjét, Martin Kjaert a Juventus és az AC Milan is vinné.

www.global-soccer.eu