Hivatalos fotókon a tető nélküli Lamborghini Reventon

Vágólapra másolva!
Lecsapta exkluzív szupersportkocsija, a Reventon tetejét a Lamborghini. A kabrió a Frankfurti Autószalonon áll a nagyközönség elé.
Vágólapra másolva!

Még tavasszal érkezett először hír arról, hogy a Lamborghini lecsapja exkluzív szuperautója, a Reventon tetejét. A kupé eredetileg húsz példányban, vadászgépek formavilágát szem előtt tartva készült, az olasz gyár azonban szerette volna, ha még extrémebb modellel tudja meglepni vásárlóit. Így születtek meg a Reventon Roadster tervei, melyet állítólag már be kellett volna mutatnia az olasz gyárnak, csakhogy a tapogatózó érdeklődések során sokáig nem jött össze elegendő mennyiségű komoly érdeklődő az ügyfélkörből.

Úgy hírlik, hogy a Reventon Roadsterből mindössze kilenc darab készül majd (más források szerint annyi, amennyire igény van, de húsznál nem több), erről nem nyilatkozott a Lamborghini, cserébe viszont néhány hivatalos képet mutatott az autóról. A tető hiányát leszámítva látszólag nem sok minden változott, de a megfelelő strukturális merevség megteremtéséért valószínűleg keményen dolgozott a gyár.

Korábbi hírek szerint a Lamborghini sokáig nem tudta eldönteni, milyen motor kerüljön a tető nélküli modellbe, az LP670-4SV 670 lóerős motorját ugyanis túl erősnek tartják a mérnökök. Így várhatóan marad az LP650-4 Roadsterben használt motor, amely még mindig azt jelenti, hogy a kabrió erősebb lesz, mint az eredeti Reventon kupé. Technikai adatok még nincsenek, a Lamborghini csak Frankfurtban nyilatkozik a műszaki részletekről, a nyitott tetős Reventón alapára várhatóan 1,1 millió euró lesz.