Lelőtték a baltás ámokfutót Németországban

Vágólapra másolva!
Baltával és Molotov-koktélokkal támadt saját iskolájára egy 18 éves fiú a németországi Ansbachban. Négy embert megsebesített, mielőtt a rendőrök több lövéssel ártalmatlanná tették.
Vágólapra másolva!

Csak több lövéssel tudták megállítani a rendőrök azt a 18 éves diákot, aki csütörtök reggel kezdett ámokfutásba Németországban, a frankföldi Ansbach gimnáziumában. A baltával és Molotov-koktélokkal felfegyverkezett fiú reggel fél kilenckor támadt rá saját iskolájára.Az ámokfutó négy embert megsebesített, közülük kettőt súlyosan - írta rendőrségi forrásokra hivatkozva a Spiegel.

A fiút tíz perccel később tette ártalmatlanná a kiérkező rendőrjárőr. A Spiegel szerint a rendőrök többször rálőttek. Súlyosan megsebesült a felsőtestén, ezért mentőhelikopterrel szállították kórházba. A lap szerint az elkövető Georg R., a gimnázium egyik 13. osztályos tanulója.

Németországban az egyik legsúlyosabb iskolai lövöldözés 2002-ben történt, amikor Erfurtban egy volt diák 14 embert ölt meg. Idén márciusban pedig egy württembergi kisváros, Winnenden iskolaközpontjában kezdett lövöldözni egy diák, aki 16 emberrel végzett, mielőtt öngyilkos lett.