Az állami tévé ellen bujtogat Berlusconi öccsének újságja

Vágólapra másolva!
Az állami tévé bojkottjára szólította fel az olaszokat az Il Giornale című lap. Az újság tulajdonosa Silvio Berlusconi olasz kormányfő öccse. A lap azért kelt ki a tévé ellen, mert interjút közöltek azzal a nővel, aki állítólag pénzért feküdt le a kormányfővel.
Vágólapra másolva!

Silvio Berlusconi olasz kormányfő öccse, Paolo a tulajdonosa az Il Giornale című lapnak, amely vasárnap felszólította olvasóit, ne fizessék tovább az állami tévéadók fenntartását szolgáló díjat - írja a Guardian. A lap azért tiltakozott, mert az állami tévé, a Rai interjút közölt egy eszkorttal, aki állítólag korábban egy éjszakát kettesben töltött az olasz miniszterelnökkel.

Patrizia D'Addario először tűnt fel az olasz tévében, a vele készített interjút sugárzó műsort 5,6 millióan nézték. Claudio Scajola gazdaságfejlesztési miniszter annyira felháborodott, hogy szankciókkal fenyegette meg a Rai-csoportot a Guardian szerint.

Berlusconi azt korábban nem tagadta, hogy az eszkorttal töltötte az éjszakát, azt viszont igen, hogy fizetett volna ezért.

Az olasz ellenzéki pártszövetség vezetője, Dario Franceschini cenzúrának és megfélemlítésnek nevezte a Rai elleni fellépést. Az Il Giornale szerzője ugyanakkor azzal érvelt, hogy "ha a Rai közszolgáltató, akkor annak a közösségnek az igényeit kell kielégítenie, amely díjat fizet a szolgáltatásért". Az újság még egy mintalevelet is közölt, amit a tiltakozáshoz csatlakozók elküldhetnek az adóhivatalnak, hogy megindokolják, miért nem fizetik a tévéhazsnálati díjat.