Vágólapra másolva!
Egy új tanulmány szerint a migrén szörnyű kínjait meg lehet szüntetni a homlok hagyományos, botoxos kezelésével. Így az injekció nemcsak a ráncoknak, de a fejfájásnak is búcsút inthetünk.
Vágólapra másolva!

Csaknem egy évtizeden át tesztelték a kutatók azt a feltételezést, hogy a migrént az úgynevezett háromosztagú ideg irritációja okozza. A tapasztalat azt mutatja, ha az említett ideg körüli izmokat lebénítják, a fejfájás megszűnik. A tanulmány szerint az izmok teljes eltávolításával könnyen lehetne tartós eredményt elérni.


"Majdnem minden negyedik háztartásban él egy migrénes ember. A nők 18 százaléka szenved a kellemetlen rohamoktól. Sokan bármit megadnának azért, hogy megszűnjenek panaszaik. A tanulmányunkban megmutattuk, hogy a migrénes fejfájás sebészeti kezelése biztonságos, hatékony, a rövid beavatkozás pedig óriási hatást gyakorol az életminőségre, ráadásul az öregedés külső jeleit is enyhíti az arcon" - nyilatkozta a tanulmány szerzője, Dr. Bahman Guyuron sebész.


A tesztcsoport tagjai egy év elteltével 57 százalékban a számolt be arról, hogy teljesen megszűntek migrénes rohamaik. "Bár senki se gondolná, hogy a plasztikai sebészek migrént gyógyítanak, általában részt veszünk perifériás idegsebészetben valamint az idegi eredetű fájdalmak gyógyításában, így ez egy jelentős kiegészítése lehet a rekonstrukciós plasztikai sebészet területének."- nyilatkozta a tanulmány szerzője.