Vágólapra másolva!
Második alkalommal rendezik meg a szociális munka napja alkalmából a Szociális Expót november 12-én és 13-án Budapesten - tájékoztatták a szervezők az MTI-t. A rendezvény a szociális munkát hozza közelebb az érdeklődőkhöz, előadásokon friss kutatási eredményeket publikálnak valamint az expó találkozási pontot biztosít az ország különböző részein dolgozó falu- és tanyagondnokoknak.
Vágólapra másolva!

A rendezvényen a szociális szakma és a szociális intézmények bemutatják a hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségének elősegítése érdekében végzett tevékenységeiket. A Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet prezentálja a hazai mélyszegénységről szóló kutatását. Itt találkoznak a tanya- és falugondnokok, akik a legnehezebb helyzetben, a távol eső falvakban és tanyákon segítik az embereket. A Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat és az Educatio Nonprofit Kft. a fiatalok helyzetéről, a szegénységben, hátrányos helyzetben élő gyermekek érdekében végzett munkájáról ad tájékoztatást.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium esélyegyenlőségi szakállamtitkársága által rendezett szakmai találkozón leltárt készítenek arról, mit tett a kormányzat a fogyatékos emberek, a nők, a hátrányos helyzetű és roma állampolgárok esélyegyenlőségének érdekében a közelmúltban - olvasható a szervezők közleményében.

Képzési lehetőségek terítéken

A tavalyi Szociális Expóhoz hasonlóan idén is ki lehet próbálni számos olyan gyakorlatot, amelyet a szociális szakma ügyfelei és munkatársai számára fejlesztettek ki. Emellett az érdeklődök megismerkedhetnek a szakmában nyújtott képzésekkel, a képzőintézményekkel is.

Az idei rendezvényen is lesz kiállítás, ahol a szociális szervezetek mutatják be eredményeiket, kiadványaikat, projektjeiket és állítják ki az ügyfeleik érdekében, illetve az ügyfeleik által készült termékeket - írja az MTI.