Facebookon cukkolja a rendőröket a szökött brit bűnöző

Vágólapra másolva!
Szeptemberi szökése után is rendszeresen frissíti Facebook oldalát a betörésért hét év börtöntbüntetésre ítélt Craig "Lazie" Lynch - adta hírül a CNET.
Vágólapra másolva!

A bűnöző legutolsó üzenete alig két órával korábban - hétfő reggel - született, ebben arra panaszkodik, hogy a Facebook törölte rajongói oldalát. A mostani statisztika szerint 3200 felhasználó érdeklődik a szökésben levő betörő élete iránt, ezek többsége Nagy Britanniából és az Egyesült Államokból származik. Üzeneteiben Lynch időnként a rendőröket cikizi, máskor a hozzászólások között eluralkodó hangnemet bírálja, de arra is volt példa, hogy a hétvége legjobb partijairól érdeklődjön.

A rendőrséget érthetően zavarja a közösségi oldal sztárjai közé lassan beszivárgó betörő. "Beszéltünk a Facebookkal, és megpróbáljuk az alapján elkapni Lycnhet" - nyilatkozta Anne-Marie Breach, a rendőrség szóvivője a CNN-nek. A szolgáltatóval való kapcsolatfelvétel mellett a betörő facebookos barátait is megkérdezték arról, tudják-e hol bújkál Lynch.

A nyomozóknak gyorsan kell cselekednie, pár nappal korábban már megfordult a betörő fejében, hogy otthagyja a közösségi oldalt. Lynchtől nem idegenek a váratlan akciók, a BBC értesülései szerint a 28 éves bűnöző a büntetésének vége felé járt, amikor végül a szökés mellett döntött.