Elváltoztatott külsővel bujkált a BKV igazgatója

Vágólapra másolva!
Teljesen megváltoztatta a külsejét F. Zsolt, a BKV korábbi informatikai igazgatója, akit két hónapos bujkálása után szerdán fogtak el a rendőrök Szegeden - írja a Blikk. A férfit egy vesztegetési ügy miatt keresték.
Vágólapra másolva!

Szakállt növesztett, feketére festette a haját, és kigyúrta magát a BKV korábbi informatikai igazgatója, F. Zsolt, akit szerda este fogtak el a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) nyomozói Szegeden - írja a Blikk pénteki száma. A férfit tavaly december 4-e óta körözték, a rendőrség szerint megalapozottan gyanúsítható "gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által elkövetett" vesztegetés bűntettével.

A férfi azután került gyanúba, hogy a rendőrség házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában. A rendőrök feltételezése szerint egy 28 millió forintos informatikai szerződésben osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át az aznap tetten ért BKV-s jogi igazgató, Sz. György, akit előzetes letartóztatásba helyeztek R.-V. Krisztinával, a Budapesti Airport jogi vezetőjével együtt. A rendőrök ezután kezdték keresni F. Zsoltot, aki nem jelent meg az idézésékre. Azt állította, hogy Ausztriában síelt, és közben megbetegedett.

Korábban felvetődött, hogy F. Zsolt talán külföldön bujkál, de szerdán kiderült, hogy mindvégig Szegeden tartózkodott, ott bérelt lakást - olvasható a Blikkben. A napilap szerint éppen a belvárosi konditeremből lépett ki, amikor a földre teperték a kommandósok. A férfi elfogásakor tagadta, hogy F. Zsolt lenne a neve. Horváth Fanni, az RRI szóvivője csak annyit közölt, hogy F. Zsolt épp beszállt volna egy német rendszámú terepjáróba, amikor rajta ütöttek. A szóvivő azt nem árulta el, hogy kié volt az autó és hamis papírokkal bujkált-e a F. A Blikk úgy tudja, hogy F-re a családja nyomán akadtak rá a nyomozók.

A BKV-ügyről szóló cikkeinket itt olvashatja.