Vágólapra másolva!
Vizsgálatot indít az Oktatási Hivatal a felsőoktatási jelentkezéseknél használt informatikai rendszer hétfő esti leállása miatt. A határidőt kedd este tíz óráig meghosszabbították, miután hétfőn probléma támadt a honlappal.
Vágólapra másolva!

Kedden a kora délutáni órákig mintegy ezerrel nőtt az e-felvételik száma, és ötven új regisztrálót rögzített a rendszer - közölte az MTI-vel Bakonyi László, az Oktatási Hivatal elnöke. A felsőoktatási jelentkezések határidejét az után hosszabbították meg kedd este tíz óráig, hogy hétfő este - informatikai túlterheltség miatt - elérhetetlenné vált az e-felvételi rendszer. Így akik hétfő este nem tudták jelentkezésüket elküldeni, kedd este tíz óráig még megtehetik.

Az OH elnökének korábbi tájékoztatása szerint hétfőn a késő esti órákban a felsőoktatási felvételi elektronikus jelentkezési rendszere hosszabb ideig nehezen elérhető, majd elérhetetlen lett. A jelenség hátterében - az első vizsgálatok alapján - a rendszert egyidejűleg nagy számban használók miatt kialakult túlterheltség állt. Az informatikai szolgáltató tájékoztatása szerint ebben az időszakban az elmúlt években tapasztalt jelentkezői igény többszörösét kellett volna a rendszernek kiszolgálnia.

Az elektronikus közszolgáltatásokra vonatkozó jogszabályok alapján - tekintettel a jelentkezési határnapon bekövetkezett szolgáltatáskiesésre - az a döntés született, hogy a határidőt kedden 22 óráig meghosszabbítják.