A BUX visszatért oda, ahonnan indult

Vágólapra másolva!
Csütörtökön stagnált a pesti tőzsde indexe. A vezető részvények a Mol kivételével gyengültek.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX csütörtökön mindössze 2 ponttal, 0,01 százalékkal 20 621,53 pontra csökkent, ami stagnálást jelent.

A Mol árfolyama 2,1 százalékkal 17 350 forintra erősödött, az OTP részvények ára 0,5 százalékkal 5375 forintra csökkent. A Magyar Telekom 0,8 százalékkal 68, a Richter 1,4 százalékkal 39 325 forintra gyengült.

Továbbra is inkább eladói hangulat uralja a nemzetközi piacokat. A nyugat-európai tőzsdék és a régiós piacok is gyengültek, a BUX azonban felülteljesítő volt. A nap elején még lanyha forgalom is emelkedett délutánra, különösen a Mol forgalma élénkült zárás előtt, és a papír a többi részvénytől eltérően jelentősen erősödött - értékelte a csütörtöki kereskedést Sőre Balázs, a Buda-Cash üzletkötője.

A szakember szerint bár több fontos, piacbefolyásoló hír is várható pénteken, a korábbi emelkedő trend egyértelműen megtört és csak kérdés, hogy mikor vesz nagyobb lendületet az esés, addig szűk sávban oldalaznak az indexek. A gyengülő trendbe ugyan belefér egy-egy felemelkedés, de ezek egyre kisebbek és egyre mélyebbről indulnak.