Metanolt ihattak a tankeren meghalt orosz tengerészek

Vágólapra másolva!
Nem ételmérgezésbe halt bele az a három orosz tengerész, akik egy tankeren lettek rosszul a francia partoknál még szerdára virradó éjjel. Le Havre ügyésze szerint a három férfi metanolt ihatott, és alkoholmérgezés okozta a halálukat.
Vágólapra másolva!

Az első hírekkel szemben nem étel-, hanem alkoholmérgezés okozta három orosz tengerész halálát egy tartályhajón, amely Ciprusról a La Manche-csatornán át haladt Hollandia felé, amikor a baleset szerdára virradóra bekövetkezett - közölte pénteken a francia igazságszolgáltatás.

"A halál hamisított alkohol fogyasztása miatt következett be, amelyet a kapitány tudta nélkül és a hajón történő szeszfogyasztás hivatalos tilalma ellenére ittak a tengerészek" - közölte Le Havre-i sajtóértekezletén a francia város ügyésze. Mint elmondta, az alkoholt, amely feltehetően metanol volt, egy útba ejtett kikötőben vásárolhatták az Arionas nevű, a Marshall-szigeteken bejegyzett tanker tengerészei. A húszfős legénység tagjai orosz, illetve Fülöp-szigeteki állampolgárok. A három szerencsétlenül járt orosz tengerészen kívül mindenki egészséges.

A kapitány szerdára virradó éjjel értesítette Jobourg francia város mentőit, akik helikopteren érkezve próbáltak meg segítséget nyújtani. Azt mondta nekik, hogy ételmérgezés történt. A hajó Rotterdamba tartott, és 28 ezer tonna kerozint szállított, de a halálesetek miatt meg kellett szakítania útját Le Havre-ban, ahol boncolásnak vetették alá az elhunyt tengerészeket.