A Fed-elnöknek is fejtörést okoz a munkanélküliség - gazdasági lapszemle

Vágólapra másolva!
Izland abban reménykedik, hogy néhány héten belül lezárul az IMF-felülvizsgálata. Brernanke törheti a fejét, hogy a növekvő amerikai gazdaság miért nem teremt munkahelyeket az országban. A Volvo eladása felvitte a Geely részvényeit - gazdasági lapszemle.
Vágólapra másolva!

Megugrottak a Volvo megszerzése utána a Geely Automobil Holdings Ltd. részvényei. A Geely vasárnap írta alá a megállapodást, amely szerint 1,8 milliárd dollárért megveszi a Firdtól a svéd autógyárat. A Geely-részvények 5 százalékkal ugrottak meg a hírre - írja a Reuters.com.

Izland gazdasági minisztere abban reménykedik, hogy néhány héten belül lezárul az IMF felülvizsgálata az országban. Steingrimur Sigfusson pénzügyminiszter és Dominique Strauss-Kahn múlt héten találkozott, hogy az Icesave-törvényen kirobban viták hatására elhúzódó segély-programról tartsanak megbeszélést - írja a Reuters.

Hogy miért nem termel munkahelyeket az USA növekvő gazdasága - még a Fed-elnök Ben Bernanke számára is komoly fejtörést okoz, a Reuters egyik elemzése szerint. Míg a gazdaság a negyedik negyedévében 5,6 százalékkal növekedett, a munkanélküliségi ráta még mindig nagyon magas (9,7 százalékos).