Ma és holnap állásbörze a Műegyetemen

Vágólapra másolva!
Április 14-én 10 órakor startol az egyik legnagyobb tavaszi állásbörze. A Műegyetemi Állásbörze két napig várja az állást és szakmai gyakorlatot kereső látogatókat nem csak műszaki területekről.
Vágólapra másolva!

A Műegyetemi Állásbörzén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem "K" épületében 138 kiállító cég képviselteti magát a műszaki mellett gazdasági, természettudományi és logisztikai területekről. A látogatók körülbelül 1400 állásajánlat valamint közel 1000 szakmai gyakorlatos hely közül válogathatnak.

A megnyitóra szerdán (április 14.) 10 órakor kerül sor. Az ajánlatok nagy része frissdiplomásoknak vagy 1-2 éves tapasztalattal rendelkező fiataloknak szól. Az alsóbb éveseknek a cégek 70 százaléka kínál szakmai gyakorlatot, valamint vállalja tudományos diákköri (TDK)- és szakdolgozatok témavezetését. A több éves tapasztalattal rendelkező szakembereket igénylő állások száma ennél szűkebb.

A kiállító cégek elmondása szerint a mérnökökre és informatikusokra továbbra is nagy az igény, azonban az elmúlt évekhez képest növekvő kereslet figyelhető meg a különböző gazdasági szakmák iránt is.