Félmillió magyar férfi küzd potenciazavarral

Vágólapra másolva!
A betegek jó része azonban nem áll kezelés alatt. Ennek nem az orvostudomány felkészületlensége, hanem a tájékozatlanság és a szemérmesség az oka. http://videa.hu/flvplayer.swf?v=6l9QB4zeNgCdOLI0
Vágólapra másolva!

40 és 70 év között minden hetedik férfi küzd valamilyen mértékű potenciazavarral. Dr. Fekete Ferenc urológus tapasztalatai szerint a fiataloknál inkább lelki tényezők - kudarcok miatti szorongás - 40 és 50 között a helytelen életmódból adódó betegségek, az idősebb korosztálynál pedig a magas vérnyomás, cukorbetegség lehet a bajok leggyakoribb forrása.

Sokáig a potenciazavarral küzdő férfiak csak kuruzslóhoz, vagy javasasszonyhoz fordulhattak. Napjainkban azonban a tünetek gyakorisága miatta az orvosok civilizációs betegségként is emlegetik, és gyógyszeres kezeléssel próbálják megoldani a páciensek problémáját. A potenciazavarok leggyakoribb kiváltó okai az ér- illetve idegbántalmak lehetnek, ezért különösen fontos a rendszeres mozgás valamint az egészséges, zöldségekben gazdag táplálkozás.

Akinek nem hoz sikert az életmódváltás, azoknak maradnak a gyógyszere és egyéb praktikák. Az első potencianövelő hatóanyag véletlenül hullott a kutatók ölébe. Egy hatékony szív- és érrendszeri gyógyszert kerestek, a klinikai fázis során azonban kiderült, hogy a hatóanyag egészen más téren fejti ki hatását. A nővéreknek feltűnt, hogy a férfibetegek állandóan a hasukon fekszenek, mint később kiderült, így próbálták leplezni a tabletta okozta erős szexuális felindultságukat.

A szert öt év alatt 119 országban engedélyezték, hatszázezer orvos írta fel mintegy húszmillió férfinak. Hazánkban 15 ezer ember szedi rendszeresen, de ma már két másik potencianövelő gyógyszerhez is hozzájuthatunk legálisan. Ezért mielőtt illegális tabletták után nyulnánk, jobb ha a legális piacon is szétnézünk, ugyanis ezek gyógyszerek hosszútávon több kellemetlen, mint kellemes percet szerezhetnek.


Ha többet szeretnél megtudni a potencianövelő szerekről, nézd a LIFE Magzint!