Teljesen átalakul a Renault Clio

Vágólapra másolva!
Bátor formavilággal készül majd az új Renault Clio, a franciák vezetővé szeretnének válni vele a kisautós szegmensben. Tanulmányként már Párizsban bemutatkozik.
Vágólapra másolva!

Hiába lett Év Autója a Renault Clio aktuális generációja, nem vált igazi sikertörténetté a Renault életében, ezzel a franciák is tisztában vannak. Már tervezik a kisautó következő generációját, amely az ígéretek szerint nagyon bátor formavilággal készül majd, a Renault reményei szerint igazi ikonná válhat.

Steve Norman, a globális marketingért felelős alelnök szerint két legyet üt egy csapásra a Renault az új Clióval, egyfelől az autó segít abban, hogy a cég vezető váljon a legnagyobb európai szegmensben, másfelől megmutatja a vásárlóknak, hogy milyen fantasztikusan tudnak kinézni a Renault-k.

"El sem tudom mondani, mennyire lenyűgözően néz ki. Igazi mestermű, de mindenkinek látnia kell, hogy elhiggye" - mondta Norman. Tanulmányként már az őszi Párizsi Autószalonon látható lesz az autó, de ennek még nem sok köze lesz a szériaváltozathoz. Gyári források szerint az új Clio több megoldást is kölcsönöz az elektromos Zoe tanulmánytól, állítólag már 2009 elején dolgoztak rajta, de az új formatervezési főnök, Laurens van den Acker érkezése után rögtön több változtatásról is döntött.