Vágólapra másolva!
Két napon belül megtalálhatják a tavaly nyáron az óceánba zuhant Air France gépet. A vizsgálat vezetője szerint a roncsok alapján elképzelhető, hogy a gép már visszafordulni próbált, mikor lezuhant.
Vágólapra másolva!

Várhatóan szerdáig megtalálják a tavaly júniusban lezuhant Air France gépet - jelentette be a francia vizsgálatot vezető testület hétfőn. Az Air France Rio de Janeiro és Párizs között közlekedő járata 228 emberrel a fedélzetén 2009. június 1-jén zuhant a tengerbe a brazil partoktól mintegy 1100 kilométernyire. Utasai között négy magyar állampolgár és egy szlovákiai magyar is volt.

A vizsgálat vezetője, Alain Bouillard szerint, ha a gépet ott találják meg, ahonnan az óceán mélyéről érkezett jeleket fogták, akkor elképzelhető, hogy a gép megszakítva útját visszafordult Rió felé, ugyanis a légi forgalomirányítókhoz beérkezett utolsó információk Párizshoz képest egy távolabbi pozíciót jelöltek meg.

Eddig egy 200 négyzetkilométeres zónának már a kétharmadát átfésülték távirányítású tengeralattjáróval. Először megpróbálják megtalálni a gép maradványait, majd igyekeznek felderíteni a fekete dobozok helyét. Utóbbiak nélkül valószínűleg soha nem lenne kideríthető, hogy miért zuhant le az Air France járata.