Nő a baleseti kockázat a lassuló reflexek miatt

Vágólapra másolva!
Kettősfronti hatás terheli a szervezetet. A csökkent figyelem és a koncentrációs zavarok nagyfokú baleseti kockázatot jelentenek. Ilyenkor gyakoribbak a balesetek, fokozott óvatosság szükséges.
Vágólapra másolva!


A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:


Pénteken kettősfronti hatás terheli a szervezetet. A helyenként felerősödő szél fejfájást, szédülést okozhat. Főként az északi országrészben lehet számítani záporok, zivatarok kialakulására. Itt felerősödhetnek az asztmatikus panaszok. A melegfront érzékenyek már ma érezhetik a bekövetkező jelentős mértékű légnyomáscsökkenést, ami fejfájást, szédülést, rossz közérzetet okozhat náluk. A lassuló reflexek miatt megnő a baleseti kockázat, ezt a B1, és E vitamin pótlásával lehet elkerülni, melynek a forrása az élesztő, a hal és a tojás. A fejfájósoknak a koffein tartalmú italok helyett javasolt a zöldtea, a gyógyteák, és a gyümölcslevek fogyasztása.
A hétvégére sem várható javulás az időjárásban, marad a változékony, esős idő.

Szombaton a vastag felhőtakaróból főként déli országrészben lehet számítani esőre, záporra, akár zivatar kialakulására. Erős szélre lehet számítani, ami okozhat fejfájást, szédülést, ingerlékenységet. A mai nap napsütésre kevés esély van, így a depressziós panaszok is megjelenhetnek. A koncentráció csökkenése miatt tompaság, aluszékonyság jelentkezhet. A cukorbetegek számítsanak a vércukorértékeik emelkedésére, amit diétával tudnak ellensúlyozni. Ma ajánlott a tejtermékek, zöldfőzelékek, valamint a citrusfélék, és a magas C-vitamin tartalmú ételek fogyasztása.

Vasárnap már erős hidegfronti hatás várható, élénk, az észak-nyugati országrészben erős széllel. A felhők közül ma sem bújik elő a nap, csendes egész napos időre lehet készülni. A szabadtéri programoknak nem kedvez az időjárás, aki mégis szabadban tölti a napját esernyőt, esőkabátot vigyen magával. A nyugat felől átvonuló front több fokos lehűlést hoz, felerősödnek a görcsös panaszok, az epe és vese betegek számíthatnak a panaszaik felerősödésére, de puffadás, hasi görcsök, emésztési zavarokra is lehet számítani. A hidegfront érzékenyeknél is megjelenhet a fejfájás, fokozott izgatottság. A meleg gyógyteák fogyasztása jól fog esni a mai nap. A magas kálium és magnézium tartalmú ételek fogyasztásával lehet enyhíteni a panaszokon.

______________________________________________________________

Küldd be fotóidat a [email protected]! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!