Az özvegy, a jó csaj és a zombik

Vágólapra másolva!
Clive Owen megözvegyül, Jake Gyllenhaal a sivatagban rohangál, a megcsonkított lány szupermodell lesz, az amerikai kisvárost ellepik a zombik, a béna srác összejön a bombázóval a héten a mozikban. 
Vágólapra másolva!

Anyátlanok / The Boys Are Back - 2009

Miről szól? Amikor Joe Warrnak, a menő sportújságírónak tragikus hirtelenséggel meghal a felesége, magára marad hatéves kisfiával és előző házasságából született lázadó kamaszsrácával. Warr eltökéli, hogy szakít korábbi, felelőtlen életvitelével és jó apja lesz a fiúknak.

Ki a rendező? Az időnként az érzelgősség bűnébe eső Scott Hicks, aki a Ragyogj! és az Ízlések és pofonok rendezője is volt. Természetesen a filmnek semmi köze a 2004-es, japán Anyátlanok-hoz.

Kik a szereplők? Warrt Clive Owen alakítja, nagyobb fiát a Rupert Grintre emlékeztető George MacKay játssza, akit az Ellenállók-ból vagy a Tolvajok hercegé-ből lehet ismerni. A kisebb fiú az újonc Nicholas McAnulty.

Kinek ajánljuk? Nálunk már az előzetes kiverte a szentimentalizmus-métert, úgyhogy csak azoknak, akik kifejezetten csöpögősen szeretik.

* * *

Perzsia hercege: Az idő homokja / Prince of Persia: The Sands of Time - 2010

Miről szól? A perzsák megtámadják Tamina hercegnő királyságát, az idő homokját rejtő tőr otthonát. Bár ellentétes oldalon állnak, Dastan perzsa herceg és Tamina hercegnő kénytelenek szövetkezni, hogy megakadályozzák a katasztrófát, ami akkor következhet be, ha a tőr illetéktelen kézbe kerül.

Ki a rendező? Mike Newell, aki a legkülönfélébb műfajú filmeket rendezte már a Négy esküvő és egy temetés-től kezdve a Fedőneve: Donnie Brascó-n keresztül a Harry Potter és a Tűz Serlegé-ig.

Kik a szereplők? A népszerű számítógépes játékon alapuló filmben Jake Gyllenhaal alakítja Dastant és Gemma Arterton (A Quantum csendje) játssza Taminát. Dastan szúrós szemű nagybátyja Ben Kingsley.

Kinek ajánljuk? Azoknak a tiniknek talán revelációszerű lesz, akik az eredeti Star Wars- és Indiana Jones-trilógia idején még nem éltek és moziztak.

* * *

A sivatag virága / Desert Flower - 2009

Miről szól? A szomáliai Waris Dirie igaz történetét meséli el a film, aki kiskorában női körülmetélésen esett át, majd elmenekült otthonról és az Egyesült Államokban szupermodell lett.

Ki a rendező? Dirie magyarul is megjelent önéletrajzi regényét az amerikai születésű, Németországban élő Sherry Horman adaptálta.

Kik a szereplők? Dirie-t Liya Kebede, etiópiai modell és színésznő alakítja, aki korábban Az ügynökség című De Niro-filmben tűnt fel. Dirie pártfogója és barátnője Sally Hawkins (Hajrá boldogság!) lesz.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiket érdekel, hogy nők hogyan élnek a világ tőlünk távol eső tájain.

* * *

A tébolyultak / The Crazies - 2010

Miről szól? Egy békés amerikai kisvárosban a lakók furcsán kezdenek viselkedni, aztán sorjában zombivá változnak. A néhány maradék ember megpróbálja túlélni a zombijárványt.

Ki a rendező? George A. Romero 1973-as horrorfilmjét Breck Eisner, a Szahara rendezője remake-elte.

Kik a szereplők? A városka seriffjét Timothy Olyphant (Die Hard 4.0, Hitman) alakítja, felesége, aki orvosként hamar találkozik az elzombisulás jelenségével, Radha Mitchell (Melinda és Melinda, Silent Hill).

Kinek ajánljuk? Tizenéves zombifilm-rajongóknak.

* * *

Túl jó nő a csajom / She's Out of My League -2010

Miről szól? A bénácska Kirk egy véletlen folytán megismerkedik a bombázó Mollyval. Bár Molly sokkal menőbb nőben, mint Kirk pasiban, a lánynak megtetszik a jószívű fiú, és elkezdenek randizni.

Ki a rendező? A brit Jim Field Smith, akinek ez az első nagyjátékfilmje, ellenben a Where Have I Been All Your Life? című 2007-es, vicces kisfilmjét itt megnézheted.

Kik a szereplők? Kirköt a mindig imádnivaló Jay Baruchel (Undeclared, Felkoppintva) alakítja, Mollyt Alice Eve (A nagy kvízválasztó) játssza.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik egy abszolút könnyed, de nem buta romantikus komédiával szeretnének lazítani.