Elkészült a legújabb BMW Art Car

Vágólapra másolva!
Harmincöt éve csinálták az elsőt, ez most a tizenhetedik. A BMW 1975-óta több neves művésszel festette meg autóit, az Art Carokat. 
Vágólapra másolva!

A Jeff Koons grafikájával díszített versenyautót a párizsi Pompidou központban leplezték le, műszakilag ugyanolyan M3 GT2, mint amilyen a Nürburgringen is nyert. Ez az 500 lóerős autó a június 12-én rajtoló le mans-i 24 óráson fog indulni, Andy Priaulx-val, Dirk Müllerrel és Dirk Wernerrel a volánnál.

Bár a Koons leginkább kerekded, tükrös felületű fém szobrairól ismert, nem állnak tőle távol az élénk színek sem. Az autóban rejlő erőt kívánja a feltűnő csíkokkal megjeleníteni és nem is titkolja, hogy honnan merített ötletet. A 79-es rajtszám is az abban az 1979-ben rajthoz állt Warhol Art Carra utal. Azt az M1-es BMW-t életnagyságban egyébként most júniusban a Művészetek Palotájában lehet megtekinteni, a többi Art Car makettjével, fényképével együtt.

Az első, az 1975-ös 24 órás versenyen, Le Mansban elinduló 3.0 CSL volt, amit Alexander Calder festett. Azóta többek között Roy Lichtenstein és Andy Warhol is elkészítette sajátját. Mint ahogy a videón is látszik Warhol nem csak egy látványtervet készített, hanem saját maga festette be az amúgy is műtárgynak tekinthető M1-est.

Forrás: BMW

Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!