526 lóerős az elektromos Mercedes SLS AMG

Vágólapra másolva!
E-Cell néven mutatta be az elektromos SLS AMG első prototípusát a Mercedes.
Vágólapra másolva!

Régóta nem titkolta a Mercedes, hogy elektromos változatot is szeretne készíteni szupersportkocsijából, az SLS AMG-ből. Mostanra elkészült az első prototípus, amelyet E-Cell néven mutatott be a német gyár.

Minden kerékhez elektromotor került, de nem közvetlenül a kerékagyakba, hanem melléjük, mert így jelentősen csökkenteni lehetett a rugózatlan tömeget. 526 lóerő az elektromotorok együttes teljesítménye, a legnagyobb nyomaték 880 Nm, ez közvetlenül az indulástól rendelkezésre áll. Tengelyenként egy váltómű gondoskodik az erőátvitelről.

Becslések szerint négy másodperc alatt gyorsul százas tempóra az elektromos SLS AMG, 400 voltos, folyadékhűtéses, lítium-ion akkumulátor táplálja a motorokat és tárolja a fékezéskor keletkező energiát. Az akkumulátor a lehető legjobb súlyeloszlás érdekében az ülések mögé került, az elektromos változat elkészítéséhez nem kellett hozzányúlni az alumínium alapokhoz.

Forrás: Mercedes

Néhány éven belül sorozatban is készülhet az elektromos SLS
(Még több kép a galériában, kattintson a képre!)


Néhány külső módosítás történt a szériaváltozathoz képest, új kötény került előre, átalakították a légbeömlőket, míg hátulra új diffúzor került, a hagyományos kipufogóvégek eltűntek. Bent a műszerfal és a középkonzol alakult át, a központi kijelzőn már az elektromotorok működésében is lehet gyönyörködni. Még nincs hír arról, mikor kezdődhet a sorozatgyártás, legkorábban valószínűleg 2013-ban.