Feljelentést tesz a pénzt kérő szülészorvosok miatt Mikola

Vágólapra másolva!
Feljelent egy, a betegeitől pénzt kérő szülészorvost Mikola István fideszes képviselő - írja a Magyar Hírlap. Mikola választói levelek alapján döntött arról, hogy a hatóságokhoz fordul, és az ügyet az általa vezetett parlamenti bizottság elé is be akarja vinni.
Vágólapra másolva!

A hatóságokhoz fordul Mikola István fideszes képviselő a szülészorvosok által kért díjak miatt. A parlament egészségügyi bizottságának elnöki posztját betöltő Mikola a Magyar Hírlapnak azt mondta, véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy a közkórházban dolgozó szülészorvosok egy része előre meghatározott díj fejében vállalja csak a gyermekek világra segítését.

A lap szerint Mikola egy szülészorvos ellen tesz feljelentést, az azonban nem derül ki a cikkből, hogy konkrétan kiről van szó. Az egykori egészségügyi miniszter a hozzá érkezett választói levelek alapján jutott arra a döntésre, hogy a hatóságokhoz fordul. Egy vidéki várandós anya például arról számolt be, hogy több tízezer forintot már összegyűjtött a nemsokára esedékes szülésre, de "a doktor úr azt mondta, gyűjtsek még hozzá" - írja a Magyar Hírlap.

Mikola szerint ez az orvosi gyakorlat tovább rontja "az amúgy is siralmas demográfiai helyzetet", ezért a kérdést az általa vezetett parlamenti bizottság elé is be akarja vinni. A képviselő az ügyben meg akarja keresni a szociális bizottságot, valamint a szülészeti szakma vezetőit is - írja a Magyar Hírlap.