Várpalota kiszáll a Pannónia motor feltámasztásából

Vágólapra másolva!
A várpalotai önkormányzat visszakéri azt a 15 millió forintos fejlesztési támogatást, amit a Magyar Motorkerékpár Kft.-nek adott a Pannónia motor újjáélesztésére és gyártására. A beruházó cég vezetője értetlenül áll az önkormányzati döntés előtt, hiszem már a leendő üzemcsarnokot is megrendelték.
Vágólapra másolva!

Idén április 6-án leplezték le ünnepélyes keretek között az újjáélesztett Pannónia-márka első prototípusát Várpalotán, ahol az eredeti tervek szerint a gyártás is helyet kapott volna.

Akkor még igazi sikertörténetnek látszott a dolog: volt egy cég, amely a Pannónia márka feltámasztásán fáradozott, ezt (a tévében) látva fellelkesült Várpalota polgármestere, aki megkereste a Magyar Motorkerékpár Kft.-t, és a támogatásáról biztosította a vállalkozást. Egy 2007 júniusában kötött megállapodás szerint Várpalota 15 milliós fejlesztési támogatást adott a Pannónia motor újjáélesztésére, amelyért cserébe 10 százalékos részesedést kapott a város a Magyar Motorkerékpár Kft.-ben, továbbá a cég vállalta, hogy a fejlesztés és gyártás helyszíne Várpalota lesz.

Fotó: Hirling Bálint [origo]
Fotó: Hirling Bálint [origo]


Nézzen képeket az újjáélesztett Pannónia áprilisi bemutatójáról!

Jelenleg úgy áll a dolog, hogy Várpalota önkormányzati képviselő-testülete egy rendkívüli ülésen arról döntött június 22-én, hogy visszakérik a fejlesztésre adott 15 milliót, mivel "a beruházás 2010. május 31-éig nem kezdődött meg, és a cég nem teljesítette az együttműködési megállapodásban foglaltakat". Az [origo]-hoz eljutatott határozat szerint Várpalota képviselő-testülete felszólította a Magyar Motorkerékpár Kft. nevében eljáró Mázló Imre ügyvezetőt, hogy haladéktalanul utalja át a fejlesztésre korábban adott 15 millió forintot az önkormányzat bankszámlájára.


Nézze meg az áprilisi bemutatón készült videónkat!

Megkeresésünkre Mázló Imre elmondta, hogy értetlenül áll a fejlemények előtt, mivel a beruházás jelenleg is folyik, vásároltak egy területet Várpalotán, és jelenleg éppen a már megrendelt üzemcsarnokot várják. Az ügyvezető elmondása szerint a határozatban foglalt indoklás helyett inkább "politikai okokat" sejt a háttérben, ám ennek ellenére kész ismét tárgyalóasztalhoz ülni a városvezetéssel az együttműködés folytatásáról. Mázló elmondása szerint több település is megkereste a Pannónia újjáélesztése kapcsán, ám ennek ellenére örülne neki, ha sikerülne tisztáznia az ügyeket Várpalotával, hiszen "jelenleg is gőzerővel folynak a fejlesztések, az idén áprilisban bemutatott modellt két másik követi majd a jövő év végén".