Lecsúszott tinisztár, őrült tudós a kedvelt websorozatokban

Vágólapra másolva!
Websorozat formájában kap spin-offot a Csillagközi romboló, korábban pedig az Odaát alkotói is azzal álltak elő, hogy a neten egészítik ki sorozatukat. Vannak azonban olyan szériák is, amelyek nem egy létező képernyős produkció nyomán, hanem eleve az internetre készülnek: a Jóbarátok Phoebe-jének alakítója és Bud Bundy megszemélyesítője is így tért vissza, az Így jártam anyátokkal sztárja pedig őrült tudósként dalolászott a világhálón - íme öt markáns próbálkozás.
Vágólapra másolva!

Év elején beszámoltunk róla, hogy az Odaát alkotói a neten egészítik ki a Winchester fiúk történetét, július végén pedig arról röppent fel a hír, hogy a Csillagközi romboló (Battlestar Galactica) is webes folytatást kap - pontosabban előzménysorozatot, hisz a Blood & Chrome Adama admirális fiatalkori kalandjait eleveníti meg, időben a (TV6-on ősztől látható) Caprica és a Csillagközi romboló eseményei között játszódik. A tíz tízperces részből álló szériát a két sorozat executive producere, Michael Taylor jegyzi, a fiatal Adamát pedig Nico Cortez alakítja, aki a Razor című filmben már feltűnt ebben a szerepben.

A létező sorozatok webizódjai vagy komplett netes spin-offjai mellett szép számmal készülnek azonban olyan sorozatok is, amelyek önmagukban állnak a világhálón - íme öt korrekt darab.

Web Therapy

A Lexus által indított internetes csatorna húzósorozata a Web Therapy, melynek főszereplője a Jóbarátok Phoebe-je, Lisa Kudrow. A színésznő a sorozatban egy Fiona Wallace nevű pszichológust játszik, aki az interneten, webkamerán keresztül kezeli a betegeit - ami elég érdekes képi világot eredményez, hisz a készítők jóformán csak a két webkamera képeivel játszadoznak. Az improvizatív szériából már három "évad" készült, és a Showtime csatorna vezetőinek is megtetszett, akik idén áprilisban bejelentették, hogy képernyős változatot készítenének a szériából.


----------------------------------

Star-Ving

2009-ben ment le tizenkét epizód David Faustino websorozatából: az Egy rém rendes család Bud Bundyja egy másik egykori gyerekszínésszel, Corin Nemeccel (a Parker Lewis sohasem veszít címszereplőjével) együtt írta meg a történetet, és együtt is szerepelnek a szériában. A Star-Ving afféle áldokumentumfilm, amely azt mutatja be, hogy a hajdani tinisztárok mennyire lecsúsztak, milyen nehéz a sorsuk manapság. A sorozatot több vendégsztár dobja fel, rögtön az első részben Faustino Al Bundy alakítójától, Ed O'Neilltől próbál kölcsönkérni némi pénzt.


----------------------------------

Dr. Horrible's Sing-Along Blog

A Buffy, a vámpírok réme, a Dollhouse és még számos sorozat alkotója, Joss Whedon még a 2008-as hollywoodi írósztrájk alatt dobott össze egy szuperhősökről szóló zenés paródiát. A történet középpontjában egy őrült tudós, Dr. Horrible (az Így jártam anyátokkal Barneyja, Neil Patrick Harris) áll, aki reménytelenül szerelmes egy lányba. Szíve választottja persze egy szuperhősért, Captain Hammerért epekedik, aki viszont nemigen figyel másra önmagán kívül, állandóan ilyesféle nárcisztikus megjegyzéseket hangoztat: "Nem járok edzőterembe. Természettől fogva ilyen a testem".



----------------------------------

Mari-Kari

Beteg animációs sorozat, melyet a Beverly Hills 90210 egykori üdvöskéjével, Shannen Dohertyvel reklámoznak a készítők. A színésznő adja egy ikerpár mindkét tagjának, a címbeli Marinak és Karinak a hangját, akik közül az egyik egy bájos, negédes lányka, a másik pedig egy sötét, gonosz karakter - utóbbi ráadásul halott, de szellemként is megöl mindenkit, aki az útjába áll. A FEARneten futó széria - a webcsatorna többi darabjától eltérően - nem kimondott horror, hanem egy groteszk rajzfilm, melyben Kari gyilkolási módszerei szolgáltatják a legtöbb poént.


----------------------------------

Gemini Division

Ötvenrészes sci-fi sorozat Rosario Dawson (Sin City, Grindhouse: Halálbiztos, Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak) főszereplésével. A színésznő egy Anna Diaz nevű nyomozót játszik, aki épp arra próbál fényt deríteni, hogy vőlegénye miként lelte halálát - közben egy rejtélyes ügybe keveredik, melynek főszereplői egy mesterséges létforma és az arra vadászó titkosügynökök. A nem túl távoli jövőben játszódó széria - hat másik netes sorozattal együtt - jelenleg a magyar nézők számára is elérhető, az AXN webes lejátszóján, az AXN Playeren keresztül.