Vágólapra másolva!
A Liverpoolnak eddig rossz anyagi helyzete ellenére sikerült megtartani sztárjátékosait, azonban augusztus végéig mindez még megváltozhat. Az argentin középpályás, Javier Mascherano ugyanis nem titkolja, hogy távozni szeretne.

A liverpooliak befektetőt keresnek, hogy kifizethessék tekintélyes adósságukat, ennek megfelelően a klub nem nagyon költhet a játékospiacon. A szurkolók tartottak attól, hogy a kedvezőtlen anyagi helyzet miatt a vezetés megválik néhány sztártól, de Steven Gerrard és Fernando Torres is marad az Anfielden. Az argentin Javier Mascherano viszont elvágyik a Mersey partjáról, és a világbajnokság utáni szabadságáról visszatérve személyesen közölte az új edzővel, Roy Hodgsonnal, hogy máshol képzeli el jövőjét.

Sokáig úgy tűnt, hogy Mascherano az olasz Internazionaléhoz szerződik, ahol a Liverpool korábbi mestere, Rafa Benítez lett a szakvezető, ám a milánóiak nem akarták kifizetni az angolok által kért húszmillió eurót. Az argentin középpályás azonban nem aggódik, mert a Barcelona szintén szívesen látná őt a keretében: a katalánok már tavaly is közel álltak ahhoz, hogy megszerezzék Mascheranót. Yaya Touré távozása után a Barcának szüksége van egy védekező középpályásra, és miután Francesc Fabregasról le kellett mondaniuk, Mascherano lett a jelöltjük.

További átigazolási hírek

Az Aston Villa balhátvédje, Nicky Shorey a West Bromwich Albionba igazolt.

A Wolfsburg bejelentkezett a Juventus brazil középpályásért, Diegóért.

A Borussia Dortmund paraguayi támadója, Nelson Haedo-Valdez a spanyol bajnokság újoncához, a Hércules Alicantéba tart.

A Genoa csatára, Roberto Acquafresca a Cagliariba igazolhat.

A Liverpool legújabb kiszemeltje a West Ham United csatára, Carlton Cole.

Az Olympique Marseille-t a Sevilla brazil csatárával, Luís Fabianóval hozták kapcsolatba.

Az AS Monaco izlandi támadója, Eidur Gudjohnsen a Fulhamben folytathatja pályafutását.

www.global-soccer.eu