Vágólapra másolva!
Nincs könnyű helyzetben az óriási adósságállománnyal küszködő Liverpool. Az angol labdarúgócsapat iránt érdeklődők egyike továbbra is fenntartja vételi ajánlatát, a másik viszont lehet, hogy kénytelen lesz visszalépni, mert a mögötte álló befektetőnek meghalt az édesanyja.

Kevin Huang, a kínai kormány tulajdonában lévő China Investment Corp. (CIC) képviselője csütörtökön találkozott a Liverpool elnökével, Martin Broughtonnal, és megerősítette, hogy a vállalat továbbra is fenntartja vételi szándékát. Pontosabb pénzügyi részletekbe ugyanakkor nem bocsátkozott - írja a Guardian című angol lap.

A másik komoly érdeklődő, a szíriai Yahya Kirdi viszont lehet, hogy kénytelen lesz visszalépni. A mögötte álló befektetési csoportból ugyanis rossz hírek érkeztek. Kirdi mögött az Egyesült Arab Emirátusok egyik kisebb emírségét irányító, Sarjah család áll, amelyik most gyászol. Szerdán ugyanis elhunyt a családfő 95 éves édesanyja, ami miatt egyhetes gyászt rendeltek el, ennek ideje alatt pedig semmilyen üzleti üggyel nem foglalkoznak. Azaz, ha a következő öt napban a Liverpoolhoz újabb ajánlat fut be a kínaiaktól, akkor Kirdi nem fog tudni rájuk licitálni.

Márpedig az idő szorítja a jelenlegi tulajdonosokat, Goerge Gillett-t és Tom Hickst. Az amerikaiaknak minden késlekedéssel töltött hét 2,5 millió fontba kerül, ennyi kamatot kell fizetniük a Royal Bank of Scotlandtől (RBS) tavaly felvett 237 millió fontos kölcsön után, ami október 6-án jár le. Ha addig nem találnak vevőt a klubra, az újabb 60 millió fontjukba fog kerülni. Az amerikaiak először 2007-ben vettek fel 185 millió fontot az RBS-től, hogy megvehessék a Liverpoolt. A legutóbbi kölcsönnek köszönhetően, az októberi 6-i határidőig akár 200 millió font kamatot is felhalmozhatnak. Azaz, aki egyszer megveszi a klubot, az ezt az óriási adósságállományt is a nyakába kapja.