Kirándulóidő is lesz a hétvégén az esőzés után

Vágólapra másolva!
Még többfelé várható eső, zápor szombaton a Dunántúlon, de aztán vasárnaptól szárazabbra fordul az időjárás, és valamelyest a nappali hőmérsékletek is emelkednek 48 órányi hűvös és esős idő után. A kirándulók sáros-csúszós túraútvonalakra számítsanak. Az újabb hidegfront jövő csütörtökön érkezik.
Vágólapra másolva!

Szombaton többnyire még erősen felhős lesz az ég az ország felett. Eleinte főként a középső és nyugati megyékben kell további esőre, záporra számítani, majd a délutáni órákban inkább már csak a déli, délkeleti megyékben fordulhat elő szórványosan csapadék.

Mérsékelt lesz az északnyugati szél, ami csak rövid időszakokra élénkülhet meg. A maximum hőmérséklet több fokkal elmarad az ilyenkor szokásosnak mondható 23 foktól, nyugaton 16, 17 fok várható, míg a keleti megyékben kevéssel 20 fok fölé melegszik a levegő.


Lesz napsütés, de sárosak-csúszósak a túraútvonalak

Vasárnaptól már javul Magyarország időjárása: a borongós, esős és hűvös napok után végre ismét előbújik majd a nap. Már délelőtt kisüt a nap a párás, ködös reggel után az északi megyékben, ám a déli országrészben elszórtan kisebb eső és zápor is előfordulhat még.

Délután a változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre már mindenhol kisüt a nap. Mérsékelt lesz a légmozgás, a hőmérséklet 20, 25 fok körül alakul. Így végre tervezhetünk szabadtéri programokat, ám túra vagy kirándulás tervezésekor nem árt figyelembe venni, hogy a csapadékos időjárás miatt a talaj mindenhol felázott, így a túraútvonalak valószínűleg sárosak és csúszósak lesznek.

Hétfőn a délelőtti órákban kevesebb, délután aztán ismét több felhő lesz az égen, a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan záporok, zivatarok alakulnak ki, de jelentős mennyiségű csapadékra sehol sem kell számítani. Továbbra is mérsékelt lesz a légmozgás, a hőmérséklet csúcsértéke ismét 20, 25 fok körül alakul, de néhol akár a 25 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet.

Kedden többórás napsütés melegíti a levegőt, amit átmeneti felhős időszakok és helyenként futó záporok zavarnak meg. A Kisalföld térségében megélénkül az északias szél, máshol általában mérsékelt marad a légmozgás. Ami a hőmérsékletet illeti, az elmúlt napokhoz képest jelentős változás nem várható, a délutáni órákban 20, 25 fokig melegszik a levegő.

Még szerdán is csendesebb időre van kilátás, aztán a jelenlegi számítások szerint jövő hét csütörtökön egy hidegfront hozhat ismét csapadékosabb időjárást.