Jövőre érkezhet a Playstation Portable 2

Vágólapra másolva!
Új pletykák láttak napvilágot a Sony régen emlegetett hordozható játékgépéről, a Playstation Portable 2-ről. A hírek szerint a készüléket már megkapta a Mortal Kombat - és valószínűleg több klasszikus széria - fejlesztője, hogy új játékokkal jelenthessék be.
Vágólapra másolva!

"A stúdióban van a PSP2, és épp a motorral játszunk, hogy megtudjuk mit bír a készülék" - nyilatkozta Shaun Himmerlinc, a Netherrealm Studios vezetője az Industry Gamersnek. Az igazgató nem ment bele a részletekbe, így nem lehet tudni, hogy mekkora kijelzővel vagy processzorral rendelkezik a kütyü, azt viszont elárulta hogy igen erős készüléket rakott össze a Sony.

A Sony legutoljára 2009 májusában újította meg a hordozható Playstation termékvonalát. Az ekkor bemutatott PSP Go azonban nem lett akkora siker, mint a japán cégnél várták. A kizárólag letölthető játékokat futtató - emiatt hazánkban nem is használható - készülék borsos, 250 dolláros ára miatt nem lett a gamerek kedvence. A kütyü helyzetét az sem javította, hogy a korábban megvásárolt, UMD-lemezen kiadott PSP játékokat nem képes futtatni.

Az új hordozható Playstationt várhatóan 2011-ben jelenti be a cég, akik idén karácsonyra hordozható játékgépet szeretnének venni, azoknak a mai napig remeknek számító PSP, az iPod Touch és a Nintendo DSi közül kell választaniuk.