Vágólapra másolva!

Titkos felirat miatt vizsgálják a svéd bajnoki serleget

Egy nemrég elhunyt, futballőrült ötvös miatt kell visszaadnia ideiglenesen a trófeát a svéd bajnok Malmö csapatának. Ingemar Eklund állítólag a rivális Hammarby becenevét belevéste a serlegbe, a szövetség utánajárna a mendemondának.

Az ország labdarúgó-szövetsége (SvFF) úgy döntött, végére jár a mendemondának, miszerint a napokban elhódított serleg belsejében egy titkos felirat található, amely a rivális Hammarbyt - becenevén Bajent - élteti. A közelmúltban bekövetkezett halála előtt ugyanis készítője, Ingemar Eklund állítólag elárulta egy kollégájának, hogy egy kívülről láthatatlan helyre odavéste: Bajen mindörökké.

"Utánajárunk ennek a legendának, levesszük a talapzatáról a kupát, és egy miniatűr kamerával alaposan átvizsgáljuk" - jelentette be kedden Mikael Santoft, az SvFF főtitkára. "Természetesen a legegyszerűbb az lenne, ha megkérdeznénk az ötvöst, de ő már nincs közöttünk."

A trófeát egyébként Lennart Johanssonról, az európai szövetség (UEFA) korábbi elnökéről nevezték el, aki nem volt elragadtatva a hírtől: "Ez nem szép dolog, az ízléstelenség néha túl messzire megy."