Mocsárgáz miatt robbanhatott fel egy mexikói luxusszálloda - több halott

Vágólapra másolva!
Robbanás történt egy mexikói luxusszállodában a Karib-tenger partján, hét ember meghalt. A gyanú szerint a közeli mocsárból származó mocsárgáz robbanhatott fel az épület alatt, megölve több kanadai turistát is. A hotelt a hadsereg lezárta.
Vágólapra másolva!

A gyanú szerint felgyülemlett mocsárgáz robbant fel vasárnap egy mocsaras területen álló mexikói szálloda alatt - írja a BBC. A mexikói riviérán található luxushotelben hét ember meghalt és tizenheten megsérültek a robbanás miatt.

Az áldozatok között öt kanadai turista és 2 szállodai alkalmazott van, az egyik áldozat egy gyerek. Egy szállodai vendég, Pete Travers a Canadian Press kanadai hírügynökségnek azt mondta, hogy a robbanás után káosz uralkodott el a luxushotelban, mindent vér borított, és sokan megsérültek a szétszóródó törmeléktől és üvegszilánkoktól. A robbanás rengeteg ablakot betört a 676 szobás Grand Riviera Princess szállodában, amely Playa del Carmen városban, a Karib-tenger partján található, Cancúntól 90 kilométerre.

Egy helyi ügyész az AP hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a robbanást biztosan nem valamilyen támadás okozta. A vizsgálatok a kezdeti szakaszban arra a lehetőségre koncentrálnak, hogy a szálloda alatt természetes gázok gyűltek össze, amelyek egy közeli mocsárból származnak, és ez a gáz robbant be valamiért - mondta az ügyész.

A szállodánál a BBC szerint sok kanadai turista tartózkodott a baleset idején. Az épületet a mexikói rendőrség és a hadsereg kordonnal zárta le.