Három forinttal olcsóbb lett a dollár

Vágólapra másolva!
Mindhárom kulcsdevizához képest erősödött a forint csütörtök kora délutánra: egy óra után nem sokkal már 275 alá ment az euró forintjegyzése,  a 204-es szinteken mozgott a svájci frank, és 201,31 forinton jegyezték a dollárt.
Vágólapra másolva!

Az euró-forint jegyzések tegnap 278,70-ig emelkedtek, viszont ma reggelre 276-ig tért vissza a kurzus és a várt a nyugat-európai részvénypiaci emelkedések következtében a Takarékbank elemői 275-ig való korrekcióra számítanak.

Csütörtök délután nem sokkal egy óra után 274,84 forintot kértek kereskedők egy euróért a devizapiacon. A dollár 201,31 forintba, míg a svájci frank 204,24 forintba került.

Csütörtökön az ismét pozitívba forduló nemzetközi hangulat segítheti a forint erősödését, miközben a régióban a mai napon nem érkezik említésre méltó makrojelentés, írták csütörtöki devizapiaci elemzésükben a Raiffeisen elemzői.

A régión kívül az ír fejlemények mellett a spanyol állampapír-aukció érdemel figyelmet, amelynek során 4 milliárd euró értékben terveznek értékesíteni 10 és 30 éves kötvényeket. A devizapiacokra enyhe bizakodás jellemző, amit jól mutat az euró újbóli erősödése,valamint a japán jen leértékelődése is.