Vágólapra másolva!
A negyedik legnagyobb szolgáltató, a Fibernet eszközei egyharmadának megvásárlásával terjeszkedik a UPC, elsősorban Budapesten, illetve Pest és Fejér megyében. Az ügyletet még jóvá kell hagynia a GVH-nak.
Vágólapra másolva!

A UPC Magyarország Kft. megállapodott az Invitel Holding leányvállalatával, a Magyar Telecom B.V.-vel az ország negyedik legnagyobb kábelszolgáltatója, a Fibernet Kommunikációs Zrt. (Fibernet) kábeltelevíziós hálózatai egyharmadának a megvásárlásáról - közölte a UPC szombaton.

A Fibernet a negyedik legnagyobb kábelkommunikációs szolgáltató Magyarországon, több mint 150 ezer háztartás számára nyújt kábeltelevíziós, szélessávúinternet- és telefonszolgáltatást. A vállalat tulajdonában lévő eszközök egyharmadának megvásárlásával a UPC olyan kábelhálózatokhoz jut hozzá, amelyek 166 ezer háztartást érnek el, és jelenleg mintegy 80 ezer külüönféle előfizetést szolgálnak ki. A UPC által ellátott települések száma így lényegesen növekszik, kiterjedve Budapest néhány további kerületére valamint csaknem 50, főként Pest és Fejér megyében található településre - áll a közleményben.

A tranzakciót még jóvá kell hagynia a Gazdasági Versenyhivatalnak.