Lady Gagáék jótékonyságból iratkoznak le a Twitterről

Vágólapra másolva!
Lady Gaga, Alicia Keys, Justin Timberlake és más popsztárok szerdán, az AIDS világnapján ideiglenesen leiratkoznak a Twitterről és minden más közösségi oldalról egy jótékonysági akció keretében. A kampányban részt vevő hírességek akkor lesznek újból elérhetők a szájtokon, ha a netezőktől összegyűjtenek egymillió dollárnyi adományt.
Vágólapra másolva!

Az amerikai hírességek a Keep a Child Alive (Tarts életben egy gyermeket!) nevet viselő jótékonysági program keretében közösen hagyják ott a világhálót december elsején, az AIDS világnapján. A HIV vírus és az AIDS szegény országokban való visszaszorítását célzó kezdeményezést számos filmsztár, énekes és zenekar támogatja, többek közt Lady Gaga, Alicia Keys, Justin Timberlake és Usher.

Alicia Keys a kampányról elmondta, az ahhoz csatlakozó sztárok szerdán minden közösségi oldalon, így például a Facebookon és a Twitteren is felfüggesztik majd fiókjaikat. A hírességek egy olyan videoüzenetben búcsúznak majd online rajongóiktól, amelyekben egy koporsóban feküdve adnak hírt internetes jelenléteik haláláról.

Az internetről való távozás azonban csak ideiglenes, ha ugyanis a kampány számláján egymillió dollárnyi, vagyis mintegy 211 millió forintnyi adomány összegyűlik, a sztárok újból folytatják tevékenységüket majd a közösségi oldalakon. Lady Gaga egyébként több mint hétmillió követővel rendelkezik a Twitteren, és 24 millióval a Facebookon, míg Alicia Keys mindennapjaira a mikroblog oldalon 2,6 millió ember kíváncsi, így valószínűleg nagyon rövid idő alatt összegyűlik majd a tervezett adomány.