Demján szerint túl sok diplomást képeznek Magyarországon

Vágólapra másolva!
A munkának vissza kell kapnia a becsületét - mondta Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke pénteken a vállalkozók napján. A rendezvényen 68 cég vehette át az Év vállalkozója-díjat.
Vágólapra másolva!

Ötszáz cégvezető részvételével tartották meg idén a vállalkozók napját a Művészetek Palotájában. A rendezvényen Kármán András, a nemzetgazdasági tárca államtitkára, Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke és Csicsáky Péter, a VOSZ soros elnöke állami kitüntetéseket adott át, illetve kiosztották az Év vállalkozója-díjakat is. Utóbbiból 68-at vehettek át a cégvezetők az ország különböző részéből.

"Az ország nehéz helyzetben van, meg kell védenie gazdasági érdekeit, vállalkozóit, az országban a munkának vissza kell kapnia a becsületét" - mondta Demján Sándor a díjátadást követően. A VOSZ ügyvezető elnöke szerint hazánkban túl sok diplomást képeznek, úgy véli, hogy szakítani kellene azzal a szlogennel, hogy "tanulj fiam, mert különben dolgoznod kell".

Demján megismételte a korábban már többször hangoztatott álláspontját, mely szerint Magyarországot csak a gazdasági növekedés, a többlettermelés húzhatja ki a válságból. "Ebben oroszlánrésze kell, hogy legyen a hazai kis- és középvállalkozásoknak" - hangsúlyozta. Szerinte a társadalomnak még soha nem volt akkora szüksége a gazdaságra, mint most, mert az elmúlt évek hibás gazdaságpolitikája miatti túlzott hitelfelvételek után eljött a visszafizetés ideje.

A VOSZ előzetesen kiadott anyagában a szervezet egyetértését fejezte ki a kormány eddigi lépéseivel. Üdvözlik a társasági adó csökkentését, a kis adók számának mérséklését, a beruházási engedélyek kiadásának egyszerűsítését, a kistermelők értékesítési feltételeinek javítását, a költségvetési bérek felülvizsgálatát, a Széchenyi-program kibővítését és az uniós források átcsoportosítását a kis- és közepes vállalkozásokhoz.