Hiába fellebbezett előzetes letartóztatása ellen Hagyó Miklós

Vágólapra másolva!
Elutasította a Fővárosi Bíróság Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettes fellebbezését, ezért jogerőre emelkedett a politikus előzetes letartóztatásának meghosszabbítása. A hűtlen kezeléssel és zsarolássalis gyanúsított Hagyó így február közepéig maradhat előzetesben.
Vágólapra másolva!

Jogerősen előzetes letartóztatásban tartható Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettes - mondta ki a Fővárosi Bíróság (FB), amely helybenhagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) korábbi végzését. A döntés értelmében Hagyó február 17-ig maradhat a börtönben.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság november 17-én hosszabbította meg a többek között hűtlen kezeléssel gyanúsított politikus előzetes letartóztatását. A kerületi bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, ezt utasította el most az FB.

A Fővárosi Bíróság szerint a szökés, elrejtőzés veszélyét Hagyó Miklós esetében "a rendkívül szerteágazó és bonyolult eljárás ténye, valamint az alapozza meg, hogy az adatok alapján bővülhet a cselekmények köre és súlyosbodhat a büntetőjogi minősítése". Az FB szerint Hagyó Miklós esetében alappal kell tartani attól is, hogy a gyanúsított megpróbálja meghiúsítani a bizonyítás eredményességét, és társait, valamint a tanúkat befolyásolja".

Hagyó Miklóst a többi között bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és zsarolással gyanúsítják. A volt szocialista főpolgármester-helyettest május 26-án helyezték előzetes letartóztatásba, miután a választásokat követően megszűnt a mentelmi joga. Május 14-én gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették.