Pánik tört ki egy vihar által megtépett, földközi-tengeri óceánjárón

The Brilliance of the Seas, luxus óceánjáró hajó
Vágólapra másolva!
Rommá tört egy 3300 embert szállító luxus-óceánjáró berendezésének jelentős része a Földközi-tengeren, miután a hajó olyan erős szélviharba került, hogy töbször meredeken megbillent. A hajó belsejében elszabadult bútorok hatalmas károkat okoztak, a fedélzeten pedig 30 utas megsérült. Az Egyiptomba tartó óceánjáró az útját megszakítva Máltán keres menedéket.
Vágólapra másolva!

Pánik tört ki hétfőn egy, a Földközi-tengeren hánykolódó luxus-óceánjárón, amely a viharos szél és a hatalmas hullámok miatt többször erősen megdőlt. A 12 szintes, 3300 embert szállító Brilliance of the Seas fedélzetén hatalmas károk keletkeztek, elszabadult bútorok törtek-zúztak, és legalább 30 utas megsérült - írja a Telegraph című brit lap.

A hajó Barcelonából az egyiptomi Alexandria kikötőjébe tartott, amikor szélviharba került. "Elképzelhetetlen a pusztítás, amely a hajón történt" - írta a hajó személyzetének egy tagja a cruisecritic.com internetes oldalon. A beszámoló szerint ablakok és tükrök, zuhanyzók törtek ripityára, a zongora átzuhant egy üvegfalon, az utasok mentőmellényekben futkostak és sikoltoztak. "Az egész hajó tönkrement" - írta a személyzet tagja.

Utasok beszámolói szerint a hajó internetkávézójában a számítógépek jelentős része is összetört. "Az ágyak oda-vissza csúszkáltak, az asztalok és a székek felborultak, mindent üvegszilánkok borítanak" - írta egy asszony, aki szerint az óceánjárón a kaszinó és az összes üzlet bezárt, a fedélzetre pedig senkit nem engednek ki.

A luxushajót üzemeltető társaság, a Royal Caribbean közölte, hogy a vihar miatt a hajó nem fogja elérni Alexandriát, helyette Máltán köt ki kedden, hogy elvégezzék rajta a javításokat. "Mintegy 30 utast kezeltek vágásokkal és zúzódásokkal, a károk ellenére azonban a hajó 100 százalékig tengerbiztos, és bőven van elég élelmiszer a fedélzeten - közölte a társaság szóvivője a Daily Telegraphnak.

Forrás: AFP
A Brilliance of the Seas

A német gyártmányú, 293 méter hosszú Brilliance of the Seas eredetileg 12 napos útra indult Spanyolországból december 5-én. A 800 fős legénység és a 2500 utas a szicíliai Palermo mellett a görög Pireuszon és Rodoszon is megállt volna Alexandria felé. A luxushajón számtalan bár és étterem, diszkó, mozi és könyvtár is van, ezek mellett három úszómedence, egy sziklamászó fal és egy minigolfpálya állt az utasok rendelkezésére.