Luxushotel lesz a versailles-i kastély egy részéből

Vágólapra másolva!
Huszonháromszobás luxusszállodát nyitnak a versailles-i kastély egy részében jövőre. Az épületrész korábban tiszti étkezdeként működött. A beruházás összértéke 5,5 millió euró.
Vágólapra másolva!

A France Info nevű francia rádióállomás információi szerint a kastély intézője, Jean-Jacques Aillagon kedden jelentette be, hogy az épületet előbb 5,5 millió euró értékben alaposan felújítják, majd az Ivy International nevű cég veszi át kezelését harminc évre.

A kastély déli szárnyában lévő, Hotel du Grand Controle nevű épület 2009-ig a védelmi minisztériumhoz tartozott és tiszti étkezdeként működött. Az 1700 négyzetméteres épületet még XIV. Lajos uralkodásának ideje alatt tervezte a gazdasági felügyelet számára Jules Hardouin-Mansart udvari építész.

Hardouin-Mansart tervezte a kastély több más épületét is: az ő nevéhez fűződik Versailles-ban a Nagy Trianon, az Orangerie (üvegház), a Chateau de Marly, Párizsban pedig az Invalidusok épülete, a Pont-Royal, a Place de Victoires és a Place Vendome építése is. Az épületek és terek mindegyike ma turistalátványosság.