Vágólapra másolva!
Továbbra is súlyos fennakadásokat okoz a havazás Európa nagy részén, a légi közlekedés akadozik, több tízezren várakoznak a repülőtereken. Párizst vastag hótakaró borítja, alig járnak a buszok, és az Eiffel-tornyot is le kellett zárni. 
Vágólapra másolva!

Vasárnap is súlyos fennakadásokat okozott a zord tél Európában. Komoly késések alakultak ki a légi közlekedésben, a londoni Heathrow továbbra sem fogad gépeket, a repülőteret várhatóan csak hétfőn nyitják meg. A világ egyik legforgalmasabb repteréről csak néhány gép szállt fel vasárnap délelőtt. A Heathrow-t üzemeltető cég, a BAA szóvivője vasárnap közölte: jégpáncél alakult ki a pályákon és a gurulóutakon, és a rendkívüli hidegben a hagyományos tisztítási módszerek alig érnek valamit. Csak a Heathrow-ról 400 ezren utaztak volna el a hétvégén karácsonyi üdülésre. A repülőtéren több ezer olyan utas töltötte az éjszakát, akiknek járatát törölték. Az utasok közül vasárnap sokan már 36 órája vártak járatuk indulására az utóbbi napok folyamatos törlései miatt.

A londoni repterek közül a Gatwicken, a Lutonon és a Stansteden a hó eltakarítása után újra megnyitották a kifutópályákat, de járatokat törölhetnek, és késések várhatóak vasárnap. A hótorlaszok és a jég miatt számos közút járhatatlan Nagy-Britanniában. Vasárnap reggel mínusz 19 fokos hőmérsékletet is mértek több országrészben, ez azt jelenti, hogy jelenleg 15-20 fokkal hidegebb van Nagy-Britanniában az ilyenkor szokásosnál.

Frankfurtban több 540 járatot töröltek, mert nem sikerült megtisztítani a jeges, havas kifutópályákat. Kora este újabb havazás kezdődött, ami várhatóan tovább rontja a helyzetet. A párizsi Charles de Gaulle repülőtéren két kifutópálya működik, de a járatok negyven százalékát így is törölni kellett. A repülőtéren húszezer utas várja, hogy elindulhasson. Hasonló a helyzet a brüsszeli és az amszterdami reptéren is.

Párizst egyébként vastag hótakaró borítja, emiatt nem járnak a buszok és alig látni autókat az utcákon. Az Eiffel-tornyot újra le kellett zárni a turisták elől. A Párizs, London és Brüsszel között közlekedő Eurostar vonatok járnak, de a sebességkorlátozás miatt legalább egy órás késéssel. Olaszországban javult a helyzet, a firenzei reptér még szombaton, a pisai légikikötő pedig vasárnap nyitott ki újra.