Feltörték Nicolas Sarkozy Facebook-oldalát

Vágólapra másolva!
Egy egyelőre ismeretlen hacker bejutott Nicolas Sarkozy francia elnök hivatalos Facebook-oldalára, ahol a politikus nevében egy hamis üzenetet publikált.
Vágólapra másolva!

A francia elnök Facebook-oldalán vasárnap este egy olyan bejegyzés jelent meg, amely szerint a politikus nem indul a 2012-es választásokon az elnöki pozícióért. A francia nyelven írt bejegyzés szerint Sarkozy nem tartja megfelelőnek az ország helyzetét, ezért lelkiismeretére hallgatva nem indul újraválasztásáért azt követően, hogy mandátuma 2012-ben lejár.

Mint később kiderült, a szöveget nem a francia elnök, de nem is stábjának tagja, hanem egy eddig ismeretlen hacker publikálta Sarkozy Facebook-oldalán - adta hírül a ZDNet. A szöveg mellett elhelyezett linken a hacker egy külön eseményként meghirdetetett búcsúkoccintásra is meginvitálta az oldal látogatóit, amelyet a Champs Élysées-n lévő Le Fouquet kávézóba hirdettek meg 2012. május 6-ára, a következő választások napjára. Sarkozy egyébként itt ünnepelte győzelmét 2007-ben.

A vasárnap este publikált hamis üzenet számos helyesírási hibát tartalmazott, és rövid időn belül eltávolították a Facebbokról. Nicolas Sarkozy oldalán ezt követően egy újabb bejegyzésben számolt be aarról, hogy oldalát feltörték, "talán azért, hogy emlékeztessenek arra, hogy semmilyen rendszer nem lehet feltörhetetlen".

Nicolas Sarkozy egyébként hivatalosan eddig még nem nyilatkozott arról, hogy indulni fog-e a 2012-es választásokon az elnöki pozícióért.