Vágólapra másolva!
Justin Bieberre, John Lennonra és Lady Gagára keresnek a legtöbbet a gyerekek. A 2010-es év legtöbbet keresett dala a Waka waka Shakirától és Katy Perry Teenage Dream című slágere - állítja a Symantec kutatása.
Vágólapra másolva!

Húsz ország több mint húszmilló gyerekének kereséseit értékelte ki a biztonsági szoftvereiről ismert Symantec. A vizsgálatban ugyan hazánk nem vett részt, de a trendek minden valószínűség szerint nálunk is hasonlóan alakulnának.

A szórakozási toplistát egyértelműen a zenészek és a dalok vezetik, a toplista 75 százaléka ezekhez kapcsolódó kulcsszavakból áll. A listát magától értetődően egy tinisztár, Justin Bieber vezeti, az viszont óriási meglepetés, hogy a második helyet John Lennon hódította el a fiatalabb és még élő sztároktól. A tavaly harminc éve meggyilkolt zenész több országban vezette a toplistát, például az ír vagy a maláj fiatalok a Beatles egykori tagjára voltak a leginkább kíváncsiak tavaly.

A zenei stílusok versenyét az R&B nyerte. Taio Cruz Dynamite című slágere vezeti a listát, Shakira Waka wakája a második, és Katy Perry dala az utolsó dobogós. A tévéműsorok közül az American Idol és a több országban is futó X-Factor váltotta ki a legnagyobb érdeklődést.

A Norton felmérése 2010 augusztusa és decembere között készült, az eredménylistához 23,3 millió online keresést értékeltek ki. A kutatásban csupán a Norton Online Family nevű ingyenes tartalomszűrő és forgalomellenőrző szoftvert használó háztartások vettek részt.