Magyar Nemzet: Lázár János visszavonja vitákat kiváltó távhőjavaslatát

Vágólapra másolva!
Visszavonja a távhőt termelő erőművek támogatására vonatkozó módosító javaslatát a Fidesz frakcióvezetője a mai parlamenti ülés előtt - értesült a Magyar Nemzet. Ha a javaslatot elfogadták volna, több településen jelentősen drágult volna a távhő.
Vágólapra másolva!

Bár a parlament hétfőn szavaz az energetikai tárgyú törvényhez benyújtott módosító indítványokról, a Magyar Nemzet úgy tudja, azok között nem szerepel majd Lázár János sok vitát kiváltott beadványa, mivel azt a Fidesz frakcióvezetője még az ülés előtt visszavonja.

Lázár János a kötelező átvételi támogatás (kát) mértékét faragta volna le idén 25 százalékkal, jövőre pedig 35 százalékkal a tavalyi szinthez képest. Ez elsősorban a távhőellátásban részt vevő kapcsolt - vagyis hőt és áramot vegyesen termelő - erőműveket érintette volna. Emiatt nagymértékben drágult volna több településen a távfűtés - idézi fel a lap.

A Magyar Nemzet információi szerint a kötelező átvételi rendszer átalakítására vonatkozó javaslatra még legalább két hónapot várni kell, mert a kormány az iparági szereplőkkel is egyeztet a témában.