Warren Buffet szerint túlbecsülik a Facebook és a Twitter értékét

Vágólapra másolva!
A világhírű pénzügyi befektető szerint túl vannak árazva a közösségi oldalak, ezért óvatosnak kell lenniük a befektetőknek. A tőzsdei bevezetés előtt álló Facebook és Twitter értékét több milliárd dollárra becsülik, ám senki sem lát bele a könyvelésükbe.
Vágólapra másolva!

Óvatosságra intette a közösségi oldalakkal szemező befektetőket Warren Buffet egy Új-Delhiben megrendezett konferencián. A Facebook és a Twitter által uralt szektor iránt nagyon érdeklődnek a Wall Streeten, de Buffet szerint ezek az oldalak túl vannak árazva. "Nagyon nehéz felértékelni egy közösségi oldalt" - mondta a pénzügyi guru.

"Lesznek nagy sikerek, ezek kárpótolnak majd a többi befektetésért" - mondta Buffet, de nem árulta el, melyik közösségi oldalakat gondolja győztesnek. Nincs egyedül kételyével Buffet, a közelmúltban Barry Diller, az IAC netes médiacég elnöke is matematikai képtelenségnek nevezte a több milliárd dolláros értékbecsléseket.

A tőzsdére még be nem vezetett közösségi médiás cégek az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) figyelmét is felkeltették. A Facebook, a Twitter és a közösségi játékokat gyártó Zynga feltételezett értékelésébe akkor lehet belelátni, amikor a tőzsdén jelen nem levő papírokkal kereskedik a cég.

A Facebookot idén valószínűleg bevezetik a tőzsdére, ám ez a szabályok szerint azzal jár, hogy a cégnek pénzügyi jelentéseket kell kiadnia. A közösségi oldal történetében először be lehet majd látni a színfalak mögé. A 3.7 milliárd dollárra értékelt Twitter is tőzsdére kerülhet idén. A cégtől 145 millió dolláros hirdetési bevételt vár idén az eMarketer piackutató cég, bár tavaly csak 45 millió dollár bevétele volt.