Leelőzheti a Windows Phone az iPhone-t

Windows Phone 7
Vágólapra másolva!
Az IDC felmérése szerint a Windows Phone lesz a második legnépszerűbb operációs rendszer az okostelefonok között 2015-re. A platform maga mögé utasítja az iPhone-okon futó szoftvert is.
Vágólapra másolva!

A tavaly bemutatott Windows Phone 7 szoftver kedvező fogadtatásban részesült, s helyzetét tovább erősíti, hogy a Microsoft a Nokiával is megállapodást kötött, amely szintén ezt az operációs rendszert használja majd új okostelefonjain.E két tényező alapján az IDC piacelemző cég azt prognosztizálja, hogy 2015-re az Android mellett a Windows Phone lesz a legkedveltebb okostelefonos operációs rendszer. Az IDC számításai szerint a mobilos Windows maga mögé utasítja majd az Apple iPhone-jain futó iOS rendszert és a Blackberry készülékek szoftverét, valamint a Nokia okostelefonjain jelenleg még használt Symbian platformot is.

Az IDC mobilkommunikációs technológiákkal foglalkozó elemzője, Ramon Llamas szerint "a Windows Phone 7 tavalyi bemutatójáig a Microsoft folyamatosan veszített a piacból, míg a többi gyártó operációs rendszereinél egyre nőtt a felhasználói élmény. Az új szövetségnek köszönhetően egyesülnek a Nokia hardveres előnyei a Microsoft differenciált platformjával. Az együttműködés első gyümölcsét 2012-re várjuk." Elemzők szerint a 2010-es évet hatalmas növekedéssel zárta az okostelefonok piaca, amely tovább fog bővülni a következő években is.