Vágólapra másolva!
A nemzetközi labdarúgókupákban kialakult az elődöntő párosítása, lejátszották a Real Madrid-Barcelona mérkőzéssorozat első felvonását is, jellemző módon mind a két csapatból egy védekező felfogású játékos került be álomcsapatunkba, amely ezúttal kifejezetten alacsony átlagéletkorú.

Kapus:

Antonio Mirante (olasz, Parma): a szebb napokat megélt egyesület a kiesés ellen küzd a Serie A-ban, és a hét végén a címvédő Internazionale skalpját gyűjtötte be. A milánóiaknak ugyan megvoltak a helyzeteik, de a pármai kapus, Mirante mindent hárított, így csapata megúszta kapott gól nélkül.

Hátvédek:

John Flanagan (angol, Liverpool): a Liverpool két bajnokit is játszott a hét során, nem is akármilyen ellenfelekkel, hiszen hétfőn a Manchester Cityt fogadta, majd vasárnap az Arsenal vendége volt. A védelem jobb oldalán mindkét meccsen a fiatal Flanagan szerepelt, aki korábban sohasem játszott a nagycsapatban, és a 18 éves bekk remek teljesítményt nyújtott.

Dariusz Dudka (lengyel, Auxerre): az előző idényben még dobogós Auxerre most a kiesés ellen küzd, és az utóbbi időben rendre öt hátvéddel lép pályára. Ennek meg is van az eredménye, hiszen a csapat nem kapott gólt a Toulouse elleni idegenbeli meccsen, ráadásul a győztes találatot a középhátvéd Dudka szerezte.

Benedikt Höwedes (német, Schalke 04): a gelsenkircheniek az idegenben aratott diadal után otthon is legyőzték az Intert a Bajnokok Ligájában. A német védelem tökéletesen kikapcsolta Samuel Eto'ót és Diego Miliót, Höwedes pedig egy góllal tette fel a koronát teljesítményére.

Adriano Correia (brazil, Barcelona): a nyáron igazolt bekk a szezon elején csak a harmadik számú balhátvéd volt, de mostanában kezdőként szerepel, és remekül futballozik. A Real Madrid ellen sokak szerint ő volt a Barca legjobbja, remekül semlegesítette Cristiano Ronaldót is, egyszer pedig a gólvonalról mentett.

Középpályások:

Mario Götze (német, Borussia Dortmund): a BVB az utóbbi hetek gyengélkedését követően a hét végén ismét nyerni tudott, és növelte előnyét a Bundesligában. Ebben nagy szerepe volt a fiatal Götzének, aki egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a Freiburg 3-0-s legyőzéséből.

Pepe (portugál, Real Madrid): José Mourinho azzal próbálta meglepni a Barcelonát, hogy egy plusz védekező középpályást szerepeltetett. Az alaphelyzetben középhátvéd Pepe remekül megállta a helyét ebben a pozícióban, sőt, időnként még a támadásokhoz is felzárkózott.

Júlio Baptista (brazil, Málaga): a Málaga télen több játékost is igazolt annak érdekében, hogy bennmaradjon az élvonalban, és Baptista egyelőre megszolgálja a vételárat. A brazil eredeti posztján, a középpályán futballozik, és a hét végén a Mallorca ellen kétszer is betalált.

Antoine Griezmann (francia, Real Sociedad): a Primera Divisiónban rendkívül szoros a mezőny a tabella második felében, így minden győzelemnek hatalmas értéke van. A baszk együttes a hét végén a Sporting Gijón ellen nyert, és ezzel távolabb került a kieséstől, a három pont pedig elsősorban a két gólt szerzett Griezmann érdeme volt.

Csatárok:

Mario Gomez (német, Bayern München): a bajorok edzőcserével készültek a nagyon fontos, Leverkusen elleni rangadóra, és a jelek szerint a váltás megtette a kellő hatását. A Bayern rendkívül lendületesen futballozott, és főleg Gomez volt elemében, aki mesterhármasával a góllövőlista élére ugrott.

Abel Hernández (uruguayi, Palermo): a szicíliai együttes rendkívül kiegyensúlyozatlanul szerepel a Serie A-ban, de a hét végén a jobb formáját hozta, hiszen idegenben verte 3-2-re az AS Romát. Az uruguayi támadó az utolsó tíz percben két gólt is szerzett, vagyis jelentősen hozzájárult a diadalhoz.

www.global-soccer.eu